"Siis mitä silmäni näkevät", ylikomisario Dennis Pasterstein älähti – Peltipoliisin kuvaan tallentui Haminan Töytärissä kauko-ohjattava auto, joka ajoi ylinopeutta

Poliisin liikenneturvakeskuksen ylikomisario Dennis Pasterstein toteaa, että ei ole ennen törmännyt vastaavaan tilanteeseen ja varoittaa, että auton ohjaaja voi aiheuttaa vakavia onnettomuuksia liikenteessä.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus

Lauantaina 10. lokakuuta valtatie 26:lla Haminan Töytärissä kamera oli ottanut kuvan kauko-ohjattavasta RC-autosta.
Lauantaina 10. lokakuuta valtatie 26:lla Haminan Töytärissä kamera oli ottanut kuvan kauko-ohjattavasta RC-autosta.

– Siis mitä silmäni näkevät, twiittasi poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein maanantaina.

Mies kävi läpi kuvia, joita liikennevalvontakamerat olivat tallentaneet hänen lomansa aikana. Tyrmistys liittyi yhteen otokseen, jonka peltipoliisi oli napannut lauantaina 10. lokakuuta.

Kameraan oli tallentunut valtatie 26:lla Haminan Töytärissä kuva kauko-ohjattavasta RC-autosta – joka ajoi siis ylinopeutta. Auto liikkui 70 kilometrin tuntinopeudella kuudenkympin alueella.

– Näiden paikka ei ole yleisillä teillä. Eikö meillä ole jo riittävästi vaaratilanteita liikenteessä ilmankin tällaista kikkailua, twiittasi Pasterstein.

Voi aiheuttaa onnettomuuksia tieliikenteessä

Pasterstein toteaa, että radio-ohjattavat autot voivat aiheuttaa monenlaisia vaaratilanteita yleisillä teillä.

– Ajoneuvojen kuljettajat saattavat esimerkiksi joutua tekemään väistöliikkeitä, joista voi seurata vakavia onnettomuuksia.

Poliisi ei tiedä missä RC-auton ohjaaja oli.

– Luultavasti hän oli RC-auton takana kulkevassa ajoneuvossa tai sitten tien reunassa.

Pasterstein kertoo, että ei ole aikaisemmin törmännyt vastaavaan tilanteeseen.

– Kerran aikaisemmin asiakas tiedusteli, onko RC-auton kuljettaminen laillista Helsingin katuverkossa. Ei se ole. Enkä ole ennen nähnyt vastaavaa liikennekameroiden kuvissakaan. Tavallisen liikenteen lisäksi niissä on näkynyt lintuja ja muita eläimiä. Liikennevalvontakamerat ovat järjestelmäkameroita, joissa on tehokkaat salamat.

Liikennevirhemaksu tai päiväsakkoja

Jos poliisi tavoittaisi RC-auton kuljettajan liikenteestä, voitaisiin hänelle määrätä sadan euron liikennevirhemaksu.

–  Jalankulkijana hän pani tai jätti tielle esineen, joka voi vaarantaa tai haitata liikennettä. En pidä mahdottomana, etteikö auton ohjaaja voisi myös joissakin tapauksissa syyllistyä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, jolloin hänelle määrättäisiin päiväsakkoja, toteaa Pasterstein.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsiväylä.