Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa yt-neuvottelut osassa toimintojaan koronaviruksen takia – Lomautusuhan alla on arviolta 580 työntekijää

Jussi Lopperi

KSO aloittaa yt:t ensi viikon maanantaina osassa toimintojaan. Lomautusuhan alla on arviolta 580 työntekijää. Kuvituskuva.
KSO aloittaa yt:t ensi viikon maanantaina osassa toimintojaan. Lomautusuhan alla on arviolta 580 työntekijää. Kuvituskuva.

Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa yt-neuvottelut osassa toimintojaan koronaviruksen vaikutusten takia. Neuvottelujen piiriin kuuluvat majoitus- ja ravitsemiskaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, Sokos ja Emotion -myymälöiden sekä autokaupan henkilöstö.

Maanantaina 23. maaliskuuta alkavissa yhteistoimintaneuvotteluissa arvioidaan henkilöstön lomauttamistarvetta ja kartoitetaan väliaikaisia toimia, joilla selviydytään poikkeuksellisen tilanteen yli.

Lomauttamisuhan alla arvioidaan olevan 580 työntekijää. Lomautuksen arvioitu kesto on enintään 90 päivää.

KSO:n mukaan koronavirus on vähentänyt kysyntää ja asiakkaiden määrää merkittävästi erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialalla.

– Työn vähenemisestä huolimatta esimerkiksi ruokakaupoissamme saattaa esiintyä myös työvoimapulaa. Tämä voisi johtua tilanteesta, jossa iso osa henkilöstöä joutuisi karanteeniin tai sairastuisi yhtäaikaisesti. Työntekijöiden valmiutta auttaa näissä tilanteissa yli osuuskaupan toimialarajojen kartoitetaan, ja mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset työntekijöiden tuntimääriin pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, Kymen Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Miettinen kertoo tiedotteessa.