Yli 30 vuotta sitten perustetun cover-bändin jäsen ei sure AC/DC:n Malcolm Youngia, mutta kunnioittaa hänen uraansa — "Kaikkien aikojen paras komppikitaristi"

Myös Lipsaset-bilebändistä tunnettu Mika Hollström perusti yhden maailman vanhimmista AC/DC-yhtyeen coverbändeistä. Rock and Roll Ain’t Noise Pollution soi tänään kuolleen perustajajäsenen kunniaksi.

AOP

AC/DC:n laulaja Brian Johnson ja kitaristi Malcolm Young vauhdissa noin vuonna 1990.

Mika Hollström pistää tänään levylautaselle kappaleen Rock and Roll Ain’t Noise Pollution. Se soi AC/DC:n launtaina 64-vuotiaana kuolleen perustajajäsenen Malcolm Youngin muistoksi.

Hollström perusti opiskelijapoikana kavereidensa kanssa 1986 Savonlinnassa AC/DC-yhtyeen coverbändin, jonka hän sanoo olevan yksi maailman vanhimmista AC/DC-covereista.

— Harva edes tietää, kuin tärkeä Malcolmin asema oli AC/DC:n musiikissa. Keikoilla hän oli vähän sivussa, mutta musiikin kannalta hän oli tärkeä.

Hollström on kerran vuodessa edelleen keikkailevan bändin rumpali.

— Malcolm on minun kategoriassani kovin komppikitaristi ikinä, kaikkien aikojen paras.

— Harva edes tietää, kuin tärkeä Malcolmin asema oli AC/DC:n musiikissa. Keikoilla hän oli vähän sivussa, mutta musiikin kannalta hän oli tärkeä.

— En ole hirveän surullinen Malcolmin kuolemasta, mutta kunnioitan hänen loistavaa uraansa. Ajattelen, että aikansa kutakin.

Rumpalin kalvot ja kapula

Kun Hollström kuuli, että Malcolm Young jättää bändin muistisairautensa vuoksi vuonna 2014, hän päätti, ettei enää mene katsomaan bändia. Sitä ennen hän oli nähnyt bändin useita kertoja, mutta jäseniä hän ei koskaan tavannut.

— Minulla on rumpali Phil Ruddin vaihtokalvot ja rumpukapula, mutta sen lähemmäs bändin jäseniä en ole päässyt.

Hollström kuuntelee itse mieluiten vanhaa AC/DC.tä. Bon Scottin vuonna 1980 tapahtuneen kuoleman jälkeen ilmestyneistä albumeista vain Back in Black, joka ilmestyi myös vuonna 1980, on jäänyt soittoon.

Hollströmin oma VV/TV- bändi perustettiin, kun opiskelijapojat yli 30 vuotta sitten miettivät, että mitä aletaan soittaa. AC/DC oli ollut Hollströmin suosikkibändi jo pitkään.

Atlantic

AC/DC vuonna 1977: Malcolm Young (vas. ylh.), Phil Rudd, Mark Evans, Angus Young (vas.alh) ja Bon Scott.

VV/TV-nimi on suora käännös alkuperäisen yhtyeen nimestä eli sekin tarkoittaa tasavirtaa ja vaihtovirtaa.

Kerran kesässä keikalla

VV/TV keikkailee edelleen kerran kesässä Savonlinnan seudulla. Ensi kesän kokoontumista ei ole vielä sovittu, mutta Hollström arvelee, että se on tulossa.

Yhtyeen Facebook-sivujen mukaan yhtye on nauhoittanut muun muassa kappaleet Ilotalon ruusu (Whole Lotta Rosie), Olet paholainen (Kicked In The Theeth), Rakkautta ensi kosketuksella (Love At First Feel) sekä Koskettaa ei liikaa saa (Touch Too Much).

Sivujen mukaan VV/TV viihtyy paremmin lavalla kuin studiossa.

Satumaari Ventelä

MIka Hollström (keskellä) on myös bilebändi Lipsasten rumpali. Lipsaset arkistokuvassa.
Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset