Viikonlopun ruokavinkit Starboxin keittiöistä: brandylettuja, kotitekoisia pitaleipiä tsatsikin kera sekä kahden ainesosan valkosuklaakakku

Jannen Keittiössä-blogi

Janne Kujala odotti, että pitaleipien kotitekoinen valmistaminen olisi ollut vaikeampaa kuin mitä se oli.

Heinäkuinen viikonloppu on alkamassa, ja Starboxin ruokablogeissa valmistetaan tällä kertaa calvadoksella maustettuja crepes-lettuja, kahden ainesosan gluteenitonta valkosuklaakakkua sekä kotitekoisia pitaleipiä tsatsikilla.

Ranskassa asuvaa Marianne Beschiä puraisi lettukärpänen, ja hän kertoo Chez Marianne -blogissaan, kuinka hänen oli yhtenä päivänä pakko saada ohukaisia. Crepesejä eli suomalaisemmin lettuja maustetaan tässä reseptissä calvadoksella, mutta ei hätää, tämän letun jälkeen voi vielä ajaa autoa, sillä lettuun ei kypsennettäessä jää alkoholia, vaan pelkkä aromi.

Chez Marianne-blogi

Erona suomalaisiin lettuihin nähden ranskalaiset crepesit valmistetaan niin, että käytetyt jauhot ovat hienojakoisempia ja lettutaikinaan saatetaan lorauttaa calvadosta tai rommia.

Jannen Keittiössä Janne Kujala väsää tällä kertaa pitaleipiä ja tekee lisukkeeksi raikasta tsatsikia. Tällä kertaa täytteenä on raikasta salaattia, tomaattia, kurkkua, falafel-pyöryköitä ja paistettua halloumia, mutta sisäänhän voi laittaa juuri sellaisia ainesosia, joista itse tykkää. Vegaaniseen versioon Janne laittaisi härkäpapurouhetta tai nyhtökauraa.

WillaSarkko-blogi

Jamiela Ruotsalaisen valkosuklaakakku on kokonaan viljaton.

Jamiela Ruotsalaisen WillaSarkko-blogissa herkutellaan tällä kertaa helpolla ja kokonaan viljattomalla valkosuklaakakulla, johon tarvitaan vain kaksi aineosaa – suklaata ja kananmunia.

Starbox.fi on Kaakon Viestinnän blogiyhteisö, jossa on tällä hetkellä yli 60 bloggaajaa. Blogien aihepiirejä ovat mm. hyvinvointi, matkailu, ruoka, leivonta, kauneus, muoti, urheilu, valokuvaus ja kädentaidot.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.