Kouvolalaisen vaateliikkeen omistajalle ja myyjälle sakot — romaninainen sai rahaa korvauksena syrjinnästä

Käräjäoikeus piti romaninaisen liikeessä kokemaa kohtelua nöyryyttävänä ja halveksumisena naisen alkuperää kohtaan.

Moises Garibay

Kouvolalaisen vaateliikkeen omistajalle ja myyjälle sakot — romaninainen sai rahaa korvauksena syrjinnästä

Kouvolalaisen vaateliikkeen omistaja ja myyjä saivat sakot romanitaustaisen naisen syrjinnästä. He joutuvat korvaamaan syrjinnän aiheuttamasta kärsimyksestä yhteensä 800 euroa. LIsäksi Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi yrityksen korvaamaan naiselle 1 500 euroa hyvitystä.

Tuomio annettiin tänään perjantaina.

Myyjä ei päästänyt naista vaateliikkeeseen viime vuoden huhtikuussa. Kieltoa myyjä oli perustellut omistajalta saamallaan ohjeella olla päästämättä romaneja sisään. Tapahtuman aikaan liike oli ollut avoinna ja siellä oli ollut toinen asiakas.

Romaninainen oli nauhoittanut keskustelunsa myyjän kanssa. Tallennetta käytettiin todisteena Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeuden mukaan myyjän ja omistajan menettely osoitti halveksuntaa romaninaisen alkuperää ja kulttuuriperimää kohtaan.

— Se on ollut sellaisenaan nöyryyttävä kokemus, oikeus totesi.

Vaikka tapaus on ollut yksittäinen, käräjäoikeus katsoi, että sillä on romaninaiselle kauaskantoiset seuraamukset. Hän ei todennäköisesti jatkossakaan tunne olevansa tervetullut asioimaan kyseisessä erikoisliikkeessä. Lisäksi oikeudenloukkaus tapahtui sivullisen läsnäollessa, koska liikkeessä oli samaan aikaan asiakas.

Sakkojen ja korvausten lisäksi naiset joutuvat maksamaan oikeudenkäyntikuluja runsaat 2 300 euroa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset