Jälleen tapahtumien superviikonloppu Kouvolassa, katso toimituksen tärpit - mihin aiot itse osallistua?

Kaupunkifestivaali KooKoo Piknik alkoi torstaina ja jatkuu lauantaille asti. Kolmipäiväinen festivaali järjestetään Kouvolan jäähallissa, ja se on jatkoa aikaisemmin ulkona pidetylle Vaakuna Piknikille.

Perjantaina jäähallin lavalle nousee kova kolmikko: Antti Tuisku, Pete Parkkonen ja JVG. Lauantaina estradin valtaavat Michael Monroe, Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden Vangit sekä Popeda.

Tapahtuma on ikärajaton. Rajatuille anniskelualueille ikäraja on 18 vuotta.

Kymi GP ravataan lauantaina

EM-ravitapahtuma Kymi GP houkuttelee Kouvolan raviradalle arviolta toistakymmentätuhatta ihmistä lauantaina 17. kesäkuuta.
Ravitapahtumassa ovat paikalla Euroopan parhaat ravurit ja ohjastajat. Tapahtumasta välitetään tv-kuvaa yli kymmeneen maahan.
Kouvolan raviradalla järjestettävän Kymi GP:n ennakkotunnelmia voi perinteiseen tapaan aistia jo kisaa edeltävänä päivänä ydinkeskustassa ja Utin lentokentällä, jonne tähtiravurit saapuvat lentokuljetuksella Pariisista.

Herkkuja Välikadulla

Street Food Fiesta & Choco Festival jatkuu Kouvolan keskustassa eli Välikadun parkissa sunnuntaille 18.6. asti. Tapahtuma on kaikille avoin, koko perheen ilmainen kesätapahtuma.

Street Food Fiesta & Choco Festival on urbaani ruoka- ja kulttuuritapahtuma, johon myyjiä saapuu muun muassa Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Saksasta, Kreikasta, Belgiasta ja Afrikan maista. Herkkuja voi nauttia paikan päällä tai ostaa mukaan. Tuoreen katuruoan ja suklaiden lisäksi myynnissä on paljon mausteita, öljyjä, juustoja ja muita naposteltavia sekä erilaisia artesaanituotteita.

Street Food Fiesta & Choco Festival kiertää Suomea toukokuusta syyskuuhun ja tarjoilee ruokaa, kulttuuria ja musiikkia ilman rajoja useilla paikkakunnalla.

Vetääkö veri lavalle?

Tänä kesänä ruokafestivaalin yhteydessä järjestetään myös Street Art Stage -niminen tapahtuma. Lavalle etsitään ohjelmaa ja esiintyjiä.

– Esitykset voivat olla mitä tahansa musiikista akrobatiaan. Stagella on esiintyjien käytössä ammattimainen äänentoisto, Stagea koordinoiva Set Häkkinen kertoo.

Häkkinen kehottaa ottamaan rohkeasti yhteyttä, jos esiintyminen kiinnostaa.

— Kerro meille bändistäsi, itsestäsi, esityksestäsi tai ideastasi! Toivomme monipuolista sekä osallistavaa ohjelmaa ja elävää katutaidetta.

Iitin musiikkijuhlat jatkuvat

Iitin musiikkijuhlat jatkuvat 18. kesäkuuta asti. Tänään perjantaina ohjelmassa on muun muassa klo 15 alkava iltapäiväkonsertti Iitin kirkossa ja kello 19 alkava perjantaikonsertti Kuusankoskitalossa.

Lauantaina kello 14 musiikki soi Iitti Golfin Puimalassa, jossa esiintyvät Pedro Hietanen ja ystävät eli Harri Marstio, Eero Lehtimäki, Oskari Pennanen, Petri Mäkiharju, Fredrika Mikkola, Laura Mikkola, Risto Lauriala.

Lauantaina kello 16 professori Eero Tarasti luennoi Einojuhani Rautavaaran musiikista kirkonkylän kesäkahvilan näyttelytilassa. Luennolle on vapaa pääsy.

Lauantai-iltana kello 18 pidetään Lauantaikonsertti Iitin kirkossa. Ohjelmistossa on Einojuhani Rautavaaraa. Ilta huipentuu kello 23 Hiidenvuoren yökonserttiin, jossa esiintyvät Linda Urbanski, sopraano, Jyrki Anttila, tenori ja Risto Lauriala, piano. Hiidenvuorelle järjestetään myös bussikuljetuksia. Sateen sattuessa konsertti pidetään Iitin kirkossa.

Iitin musiikkijuhlien päätöskonsertti pidetään Iitin Perheniemessä sunnuntaina kello 13.

Kouvolan Komia soi

Perjantaina ja lauantaina Kouvolan keskustassa soi haitari- ja jazz-musiikki. Kouvolan Komiassa Välikadun parkissa on tarjolla ilmaisia, kaikille sopivia musiikki- ja tanssiesityksiä. Ohjelmaa on perjantaina kello 10—16 ja lauantaina kello 10—15. Lauantain aamupäivä on pyhitetty Lasten Kouvolan Komialle.

Kolme pikkutärppiä

1) JYTÄÄ! on Tuuli Sirkeisen ohjaama puolituntinen dokumentti, joka kertoo artisti Maria Mattilan eli Mara Ballsin matkasta Jukka ja Jytämimmit -yhtyeen basistista sooloartistiksi. Elokuva kuvaa, millaista on kiertää Suomea marginaalimuusikkona sekä sitä, kuinka paljon rohkeutta vaatii pyhittää elämänsä rokin soittamiselle. Tuore dokumentti esitetään kouvolalaisen Bar Downtownin yläkerrassa perjantaina 16.6. klo 20 ja toisen kerran klo 22. Elokuvan kesto on puoli tuntia. Näytös on ilmainen.

2) Jokelan myllyn pihapiirissä pääsee lauantaina opastetusti tekemään oman vihdan. Parhaan vihdan valitsee Kouvolan uusi kaupunginjohtaja Marita Toikka. Voittaja nimitetään samalla vihtamestariksi. Vihtatapahtumaa vietetään klo 10-13 Jokelan vanhalla myllyllä (Myllypadontie 6). Ohjelmassa on musiikkia ja paljon muutakin mukavaa.

3) Rämälän lavan satavuotisjuhlakonsertissa 18.6. kello 15 kuullaan myös pieni katsaus lavan historiaan.

Katso lisää menovinkkejä osoitteesta www.kouvolansanomat.fi/tapahtumat.

Katariina Hakaniemi

Katariina Hakaniemi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.