Verlan tehdasmuseolle on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki – Tunnustus on osoitus kestävän matkailun eteen tehdystä työstä

Tunnustuksen on myöntänyt Suomen matkailullista imagoa maailmalla kehittävä Visit Finland.

Verlan tehdasmuseossa kestävä kehitys pyritään ottamaan huomioon kaikessa toiminnassa. Verlalle myönnetty STF-merkki on ensimmäinen Kouvolan alueella. Arkistokuva.
Verlan tehdasmuseossa kestävä kehitys pyritään ottamaan huomioon kaikessa toiminnassa. Verlalle myönnetty STF-merkki on ensimmäinen Kouvolan alueella. Arkistokuva.

Verlan tehdasmuseolle on myönnetty tunnustus kestävän matkailun edistämiseksi tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Sustainable Travel Finland -merkin on myöntänyt Suomen matkailullista imagoa maailmalla kehittävä Visit Finland.

Verlan puuhiomoa ja pahvitehdasta hallinnoiva Verlan tehdasmuseo on UPM-Kymmene Oyj:n omistama ja ylläpitämä. Vuodesta 1972 alkaen museona toiminut Verla hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon 1996.

"Kouvolaan saatu ensimmäinen STF-merkki on upea saavutus"

Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin kestävän matkailun ohjelma, jonka tavoitteena on tarjota kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki ja jatkuvan kehittämisen malli.

UPM Kymmenen tiedotteessa kerrotaan, että Verlan tehdasmuseossa kestävä kehitys pyritään ottamaan huomioon kaikessa toiminnassa, ja sitä edellytetään myös Verlassa toimivilta yhteistyöyrittäjiltä.

Verlassa on viime aikoina kiinnitetty huomiota erityisesti energia-asioihin. Tehdasmuseo tavoittelee mahdollisimman pientä kulutusta ja vähäisiä päästöjä. Museon lämmitysjärjestelmä käyttää uusiutuvaa puupellettiä, ja käyttösähkössä siirryttiin viime vuonna KSS Energia Oy:n Verlan vesivoimalaitoksen puhtaaseen vesisähköön.

Kouvola Innovation Oy:n kestävän matkailun asiantuntija Petri Kulha toteaa tiedotteessa, että Kouvolaan saatu ensimmäinen STF-merkki on upea saavutus.

– Näen, että Verlan hyvä esimerkki kannustaa Kouvolan ja koko Kymenlaakson matkailualaa jatkamaan määrätietoista kestävän matkailun kehittämistä.

Luetuimmat