Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell vetäytyi Varkauden kaupunginjohtajan hausta

Forsell kuului kolmen kärkiehdokkaan joukkoon.

Katja Juurikko

Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell vetäytyi Varkauden kaupunginjohtajakisasta viime hetkillä.
Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell vetäytyi Varkauden kaupunginjohtajakisasta viime hetkillä.

Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell ilmoitti tiistaina vetäytyvänsä Varkauden kaupunginjohtajan hakuprosessista, Warkauden Lehti kertoo.

Tiistaina Varkauden kaupungin haastatteluryhmä oli poiminut kolme hakijaa mukaan henkilöarviointeihin eli testaukseen. Haastatelluista kutsun saivat Forsellin lisäksi Joroisten kunnanjohtaja Joonas Hänninen ja Honeywell oy:n Varkauden paikallisjohtajana toimiva Tommi Taskinen.

Forsell ilmoitti vetäytymisestään hieman ennen henkilöarviointia.

"Päädyin toisenlaiseen ratkaisuun"

Kaupunginvaltuutetut haastattelivat hakijaehdokkaita tiistaina alkuillasta. Ehdokkaat pitivät aluksi noin kymmenen minuutin esityksen, jonka jälkeen valtuutetuilla oli noin 20 minuuttia aikaa esittää kysymyksiä.

– Hakuprosessi on ollut pitkä ja päädyin toisenlaiseen ratkaisuun pohdittuani asiaa kaikista mahdollisista näkökulmista. Varkaus on hieno kaupunki ja saa varmasti hyvän kaupunginjohtajan kummasta tahansa jäljellä olevasta hakijasta, Forsell perusteli vetäytymistään Warkauden Lehdelle.

Seitsemän vuotta Kouvolassa

Forsell on ollut Kouvolan kaupungin palveluksessa vuodesta 2013, ensin talous- ja rahoitusjohtajana ja sittemmin apulaiskaupunginjohtajana. Apulaiskaupunginjohtajana hän on toiminut vuodesta 2018.

Hän on hoitanut pariin otteeseen Kouvolan kaupunginjohtajan sijaisuutta, viimeksi nykyisen kaupunginjohtaja Marita Toikan vanhempainvapaan sijaisena vuosien 2018–2019 vaihteessa.

Valinta joulukuun puolivälissä

Kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä kokoontuu torstaina tekemään esityksensä kaupunginhallitukselle. Hallitus kokoontuu ensi viikon keskiviikkona, 9. joulukuuta.

Varkauden kaupunginvaltuuston on tarkoitus tehdä valinta uudesta kaupunginjohtajasta 14. joulukuuta pidettävässä kokouksessa. Varkauden nykyinen kaupunginjohtaja Hannu Tsupari jää eläkkeelle ensi vuonna.

Kouvolan Sanomat ei tavoittanut Forsellia keskiviikkona.