Kuljetuskopteri, moottorikelkat ja ambulanssit miehistöineen pelastivat maalihenkilöitä massiivisessa Kymi 119 -harjoituksessa Kouvolassa tiistaina

Harjoitustilanteessa pelastettiin maalihenkilöitä, joilla oli kuvitteellisia vammoja.

Kymenlaakson pelastuslaitos

Kymenlaakson pelastuslaitos on yksi harjoitukseen osallistuvista tahoista.
Kymenlaakson pelastuslaitos on yksi harjoitukseen osallistuvista tahoista.

Kymi 119 -pelastusharjoitus on jatkunut tiistaina Kouvolassa. Maavoimat ja Kymenlaakson pelastuslaitos ovat jakaneet harjoituspäivän annista kuvia sosiaalisen median kanavillaan Twitterissä ja Facebookissa. 

Kymenlaakson pelastuslaitoksen Facebook-päivityksessä kerrotaan, että Haukkasuolla Utissa pelastettiin maalihenkilöitä, joilla oli kuvitteellisia erilaisia vammoja.

Harjoituksessa mallinnettiin kuljetushelikopteri NH-90:n kova lasku maastoon. Etsinnässä ja pelastustehtävissä oli mukana moottorikelkkoja, potilaiden kuljetuksessa ensihoitoyksiköitä ja helikoptereita, kerrotaan Kymenlaakson pelastuslaitoksen Facebook-sivuilla.

Harjoitustilanteessa maalihenkilöt luokiteltiin hoidon- ja kuljetustarpeen mukaiseen kiirellisyysjärjestykseen. 

— Kiireellisintä apua vaatineet potilaat siirrettiin sairaalatasoiseen hoitoon Utin jääkärirykmentin NH90-helikopterilla, kirjoitetaan Maavoimien Twitter-päivityksessä.

Haukkasuon harjoitukseen osallistui Kymsoten ensihoito, Utin jääkäriykmentti, Puolustusvoimien sotilaspalokunnat, Finavia, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Kymenlaakson pelastuslaitos.