Moottoripyöräilijä Kirsi Kainulainen toivoo, että Suomen luontoa hyödynnetään Kymiringin moottoritapahtumien ohjeisohjelmana

Sami Kero

Kirsi Kainulaisen ikimuistoisin kilpailupaikka on Ranskan Le Mans. Kuva on vuodelta 2016.
Kirsi Kainulaisen ikimuistoisin kilpailupaikka on Ranskan Le Mans. Kuva on vuodelta 2016.

Moottoripyöräilijä Kirsi Kainulainen on kiertänyt isoissa kansainvälisissä moottoriurheilukilpailuissa ympäri maailmaa. Hänen mukaansa kilpailujen ympärille rakennetaan maailmalla paljon oheisohjelmaa.

— Olen nähnyt muun muassa tivoleita, sirkuksia ja kylpylän kilpailujen oheisohjelmana.

Kainulaisen ikimuistoisin kilpailupaikka on Ranskan Le Mans. Kaupungissa syttyvät kokot ja musiikkipauhaa keskiviikosta sunnuntaihin.

— Olen joka kerta yhtä hämmästynyt, miten hyvin he saavat ruoka- ja juomahuollon pelaamaan.

Kainulaisen mielestä suomalaista luontoa ihaillaan maailmalla. Hän toivoo, että luontoa osattaisiin hyödyntää moottoriurheilukilpailujen yhteydessä.

Kainulaisen mukaan Moto GP -osakilpailu tuo muun muassa Valencian alueelle Espanjaan vuosittain 40 miljoonaa euroa rahaa.

— Moottoriurheilun faneille on tärkeää saada hyvä ensikokemus. Sen jälkeen fanit tulevat aina uudelleen ja uudelleen samoihin kilpailuihin.

Kainulainen on historian ensimmäinen nainen, joka on saavuttanut avoimen moottoripyöräluokan maailmanmestaruuden. Hän voitti Pekka Päivärinnan matkustajana ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestaruuden vuonna 2016. Lisäksi kaksikko saavutti MM-hopeaa vuonna 2017 ja MM-pronssia vuonna 2015.

Kouvolalaiset yrittäjät kokoontuivat tiistaina Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin tiloihin Kasarminmäelle keskustelemaan Kymiringistä ja yrittäjäyhteistyöstä. Yrittäjillä on erilaisia suunnitelmia Kymiringin ensi kesän tapahtumia varten.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset