Kymenlaakson sosiaali- ja terveysjärjestöille ehdotetaan yhteensä 8,9 miljoonan euron avustuksia

aop

Kymenlaakson eri järjestöille on ehdotettu avustuksia. Sosiaali- ja terveysministeriö päättää avustuksista vuoden alussa.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) ehdottaa Kymenlaaksoon avustusta lähes 9 miljoonaa. STEA antoi keskiviikkona sosiaali- ja terveysministeriölle ehdotuksen vuoden 2019 avustuskohteista.

Veikkauksen tuottoja ehdotetaan jaettavaksi sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yleishyödylliseen kansalaisjärjestötoimintaan yhteensä 362 miljoonaa euroa, kerrotaan STEA:n tiedotteessa.

Kymenlaaksoon STEA ehdottaa avustusta uusille Pidä kiinni -yksiköille. Ensi- ja turvakotien Pidä kiinni -hoitojärjestelmä auttaa päihdeongelmaisia odottavia äitejä ja vauvaperheitä. Toiminnalla ehkäistään sikiövaurioita ja turvataan lapsen kehitystä.

Ensi- ja turvakotien liitolle Kymenlaaksoon ehdotetaan yhteensä 272 000 euron avustusta.

Kouvolassa toimivalle Kakspy ry:lle ehdotetaan avustusta yhteensä 342 000 euroa ja Kouvolan seudun muisti ry:lle tukea noin 260 000 euroa muistiluotsi-toimintaan. Myös muut Kouvolan seudulla toimivat järjestöt saivat ehdotuksia avustukseksi.

STEAn tiedotteen mukaan avustusta haki 1144 järjestöä noin 2800 hankkeeseen tai toimintoon. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätöksen myönnettävistä avustuksista ensi vuoden alkupuolella.