Vesa Toikan valinta Kouvolan liikunta- ja kulttuurijohtajaksi lykkääntyy — Myös uuden kasvatus- ja opetusjohtajan haku siirtyy

Kouvolan kaupunginhallitus haluaa, että valtuustoryhmät neuvottelevat hallintosäännön hyväksymisestä ennen kuin johtajien virkojen täyttö voi edetä.

Katja Juurikko

Kouvolan kaupunginhallitus ei vielä maanantaina päättänyt aikuisväestön palvelujen johtajan Vesa Toikan siirtymisestä Kouvolan liikunta- ja kulttuurijohtajaksi.
Kouvolan kaupunginhallitus ei vielä maanantaina päättänyt aikuisväestön palvelujen johtajan Vesa Toikan siirtymisestä Kouvolan liikunta- ja kulttuurijohtajaksi.

Kouvolan kaupunginhallitus ei maanantaina käsitellyt liikunta- ja kulttuurijohtajan valintaa eikä kasvatus- ja opetusjohtajan viran julistamista haettavaksi.

Vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell poisti molemmat asiat esityslistalta sen jälkeen, kun myös hallintosääntö oli poistettu esityslistalta. Molemmat virat sisältyvät hallintosääntöön.

Vs. kaupunginjohtajan esitys oli, että aikuisväestön palvelujen johtaja Vesa Toikka valitaan Kouvolan liikunta- ja kulttuurijohtajan virkaan. Liikunta ja kulttuuri on kaupungin organisaatiossa uusi toimiala ensi vuoden alusta alkaen. Toikan nykyinen virka lakkaa vuoden 2019 alussa.

Nykyinen lasten ja nuorten palvelujen johtaja Ismo Korhonen siirtyy vuoden 2019 alussa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kymsoten palvelukseen. Kaupungin uudeksi toimialaksi tulee kasvatus ja opetus, ja kaupunki hakee toimialalle johtajaa.

Jo kolmas kerta ilman päätöstä

Hallintosäännön uudistus oli maanantaina jo kolmatta kertaa kaupunginhallituksen esityslistalla, mutta hallitus ei ollut vielä valmis tekemään asiasta esitystä kaupunginvaltuustolle.

Kaikki ryhmät eivät olleet käyneet vielä asiasta riittävästi sisäisiä keskusteluja. Esimerkiksi kaupunginhallituksen jäsen Jukka Nyberg (sd.) sanoo haluavansa varata aikaa hallintosääntöön paneutumiseen. Hallintosäännön muutokset tulevat voimaan 1. tammikuuta 2019 alkaen.

Kaisa Spiesin (vihr.) mukaan valtuustoryhmien puheenjohtajat keskustelevat ensin hallintosäännöstä, minkä jälkeen se tuodaan neljättä kertaa hallituksen esityslistalle. Spiesin mukaan vihreät ja Ville Kauniston (kok.) mukaan kokoomus olisivat jo olleet valmiita hyväksymään hallintosääntöesityksen.