Varusmiessoittokunta kiertää tänä kesänä varuskunnissa – Karjalan prikaatissa soi kolmena loppukesän päivänä

Kiertue käväisee Kaakkois-Suomen varuskunnista Vekaranjärven lisäksi Haminassa.

Puolustusvoimat

Vuoden 2020 varusmiessoittokunta on päässyt konsertoimaan selkeästi aiempia vuosia harvemmin. Syitä on yksi: korona.
Vuoden 2020 varusmiessoittokunta on päässyt konsertoimaan selkeästi aiempia vuosia harvemmin. Syitä on yksi: korona.

Suomen parhaista nuorista muusikoista koottu Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy tänä kesänä mittavalla varuskuntakiertueella, selviää Puolustusvoimien tiedotteesta.

Koronapandemian vuoksi suurin osa soittokunnan esiintymisistä on peruttu tältä vuodelta. Nyt järjestettävät keikat ovat Panssariprikaatissa toteutettua Kasarmilive-lähetystä lukuun ottamatta vuoden ensimmäiset, joissa on paikalla liveyleisö.

Kiertue on viidentoista keikan mittainen. Kiertueella esiintyvät varusmiessoittokunnan molemmat rytmimusiikkia soittavat yhtyeet; viihdebändi ja showband. Mukana on myös Kaartin soittokunnan varusmiesyhtye. Keikoilla kuullaan bilemusiikkia, tiedotteessa kerrotaan.

Kiertue alkoi lauantaina Porin prikaatin Säkylän varuskunnasta. Prikaatin komentaja, prikaatikenraali Mika Kalliomaa kuvasi keikalta lyhyen videon. Jos twiitti ei näy kunnolla, katso se tästä.

Vekaranjärvellä kolme keikkaa, Haminassa yksi

Kaakkois-Suomessa kiertueen pysähdyspaikat ovat Karjalan prikaati Vekaranjärvellä ja Maasotakoulu Haminassa.

Karjalan prikaatissa kiertueen keikkoja kuullaan yhteensä kolme: 22. ja 28. heinäkuuta esiintyy Kaartin soittokunnan varusmiesyhtye ja 5. elokuuta varusmiessoittokunnan showband.

Varusmiessoittokunnan viihdebändi esiintyy reserviupseerikurssi 256:n kurssijuhlassa Haminassa 15. elokuuta.

Esiintymiset järjestetään joukko-osastojen varusmiehille varuskuntien porttien sisäpuolella ja ovat näin suljettuja tilaisuuksia.

Uusimmat uutiset