Lammasmainen Sudet hävisi taas — maalivahti Antti Kaikkonen oli tappiosta huolimatta kouvolalaisjoukkueen paras pelaaja

Jussi Lopperi

Mahalasku. Sellainen oli Susien esitys lauantaina PKKU:ta vastaan, ja sellainen tuli myös Jari Hasselin hyökkäyksestä.
Mahalasku. Sellainen oli Susien esitys lauantaina PKKU:ta vastaan, ja sellainen tuli myös Jari Hasselin hyökkäyksestä.

Susilla ei ollut lauantaina jakoa jalkapallon Kakkosessa Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan.

Kouvolalaisjoukkueen kauden viides tappio seitsemästä ottelusta tuli maalein 0—2 (0—2) Kouvolan Keskuskentällä. Yritteliäisyydestä Susien peli ei jäänyt vajaaksi, mutta rakennus- ja tulosyksiköissä koko joukkue vietti helteessä vapaapäivää ilman valmennusjohdon lupaa.

PKKU rokotti ensimmäisellä puoliajalla tylysti Susien kahdesta puolustusvirheestä. 11. minuutilla Niko Haiko karkasi Juho Hasulta ja keskitti Teemu Jäntille, joka siirsi pallon maaliin Simo Majanderin estelyistä huolimatta.

Jäntti sai nimensä myös PKKU:n toiseen osumaan, sillä hän syötti 38. minuutilla vapaaksi unohdetulle Mosawer Ahadille, joka viimeisteli tyylikkäästi.

Kuvaavaa Susien esitykselle oli se, että toisella puoliajalla PKKU:n johtoa lisäävä maali oli kahdesti lähempänä kuin Susien kavennus. Jäntti ja Haiko osuivat kuitenkin tolppaan.

Tappiosta huolimatta Susien selkeästi paras pelaaja oli maalivahti Antti Kaikkonen. Kauden toisen ottelunsa Susien maalilla pelannut Kaikkonen torjui kaikkiaan 12 kertaa. Tusinaan mahtui hieno jalkatorjunta, jolla hän esti Ahadin rangaistuspotkumaalin 18. minuutilla.

Kaikkonen on Susien uusia kasvoja, sillä hän pelasi viime kaudella Kakkosta Porvoon FC Futurassa ja Kolmosta saman kaupungin Akilleksessa.

Susien päävalmentaja Janne Lindberg oli suorastaan tuohtunut joukkueensa lammasmaiseen olemukseen. Lindbergiä sapetti pelissä moni asia.

— Ensimmäisellä puoliajalla puolustuslinjamme oli erittäin epävarma. Sellaista vastuun pakoilua. Syöttötyöskentelymme oli käsittämättömän huonoa. Myös kentän täyttäminen, liikkuminen oli sitä sun tätä huonoa. Vastustaja oli taitavampi ja parempi, Lindberg summasi.

Susista Simo Tura ja Riku Venäläinen pelasivat sormivammojensa takia vasen käsi siteessä ja teipattuna. Lisää kolhuja tuli ottelun lopussa. Tauolla kentälle vaihdettu Henrik Hellstén joutui pelaamaan kymmenkunta minuuttia yhdellä jalalla kinkaten, koska vaihdot oli käytetty.

Venäläinen on poissa Susien seuraavasta ottelusta, juhannuksen jälkeen tiistaina Mikkelissä MP:tä vastaan pelattavasta kamppailusta, sillä hän sai erotuomari Oskari Tuomelta kaksi keltaista korttia vajaan kymmenen minuutin sisällä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.