Sirkuskoulun johtaja Tornionmäen ilkivallasta: Ei ihan itketä, mutta ei ole kaukana

Jussi Lopperi

Tornionmäen koulun liikuntasalissa, kuten pitkälti koulun käytävilläkin, lattiaa peittää tasainen ja joka paikkaan tunkeutuva jauhe.
Tornionmäen koulun liikuntasalissa, kuten pitkälti koulun käytävilläkin, lattiaa peittää tasainen ja joka paikkaan tunkeutuva jauhe.

Jauhesammuttimilla sotketun Tornionmäen koulun käyttäjiin kuuluu muun muassa Tykkimäen sirkuskoulu. Sen taustaryhmä kokoontui Tornionmäkeen tiistaina tarkistamaan, olivatko kaikki omat tavarat tallella. Sotku veti puheenjohtaja Mika Vanhatalon mielen matalaksi.

Sirkuskoululla on ensi viikon lauantaina kevätnäytös Kuusankoskitalossa. Sitä varten menossa on harjoitusten loppuhuipennus.

— Paraikaa pitäisi olla tässä salissa treenit käynnissä, ja kenraaliharjoitus olisi ollut sunnuntaina. Ei tämä ihan itketä, mutta ei se kaukana ole, Vanhatalo sanoi tiistaina alkuillasta.

Sirkuskoululla on vuoroja Tornionmäen koulun liikuntasalissa tiistaisin ja sunnuntaisin. Sunnuntaisin sali on sirkuskoulun käytössä iltapäivästä aina alkuiltaan asti.

Koulun 150 sirkusharrastajasta Tornionmäessä treenaa viikoittain noin 100.

— Sijainti on hyvä, ja salissa on meille riittävästi korkeutta. Tila on jaettavissa helposti kahtia, ja puolapuut, jotka ovat sählyn pelaajilla tiellä, ovat meille taas tarpeelliset, Vanhatalo luettelee.

Tiistain hyvä uutinen oli se, että kaikki välineet olivat tallella ja ehjinä. Tunkeutujat eivät siis olleet rikkoneet mitään. Sen sijaan koko liikuntasalin lattia oli valkoisen, ilmeisesti jauhesammuttimista peräisin olevan hienon jauheen peitossa.

Vanhatalo kiittelee kaupunkia siitä, että sunnuntain kenraaliharjoitukseen löytyi nopeasti tila Brankkarilta.

Jatkosta ei vielä ole tietoa. Koulun siivoamisessa on joka tapauksessa edessä aika urakka.

— Toivottavasti sheriffit saavat tekijän kiinni, ja siivouslasku lähtee heille.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.