Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa yt-neuvottelut - 15 työpaikkaa uhattuna Kouvolassa

heidi veijalainen

S-ryhmä aloitti kampanjan hintojen alentamiseksi vuoden 2015 alussa.
S-ryhmä aloitti kampanjan hintojen alentamiseksi vuoden 2015 alussa.

Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa yt-neuvottelut taloushallinnossaan. Yt-neuvottelut koskevat 17 taloushallinnon toimihenkilöä, joista 15 sijaitsee Kouvolassa ja 2 Kotkassa. Toimihenkilöistä neljä on osa-aikaisia.

Yt-neuvottelut liittyvät vuonna 2016 alkaneeseen tietojärjestelmäuudistukseen, jonka tavoitteena on lisätä tietojärjestelmien tehokkuutta, keskinäistä synergiaa ja automaatiota.

— Keskitimme taloushallinnon toiminnot Kouvolaan vuonna 2013 Kymen Seudun Osuuskaupan perustamisvaiheessa, talousjohtaja Jukka Virenius kertoo.

Vireniuksen mukaan on vielä liian varhaista spekuloida irtisanomisten mahdollisella määrällä.

— Neuvottelemme nyt kaikista vaihtoehdoista. Taloushallinnon ulkoistaminen S-ryhmän yhteiseen palvelukeskukseen on vain yksi vaihtoehto. Yksi S-ryhmän tavoitteista on lisätä palvelukeskuksen käyttöä.

Mikäli yt-menettelyt johtavat irtisanomisiin, irtisanotuille pyritään tarjoamaan uusia työtehtäviä Kymen Seudun Osuuskaupan sisältä. Vireniuksen mukaan täysin vastaavien työtehtävien löytäminen on käytännössä mahdotonta.

— Yt-neuvottelujen piirissä olevista henkilöistä noin puolella on kokemusta KSO:n liiketoiminnoista. He ovat olleet aiemmin töissä eri toimipaikoissamme. Heille varmasti löytyy jollain aikajänteellä töitä S-ryhmästä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.