Työmaat tuovat kuorma-autot koulujen lähelle ja yötöihin Myllykoskella

Lukas Pearsall

Koulutie on poikki saneerauksen takia. Kulku Saviniemen koululle tapahtuu kiertoreittiä pitkin.
Koulutie on poikki saneerauksen takia. Kulku Saviniemen koululle tapahtuu kiertoreittiä pitkin.

Lisääntynyt raskaan liikenteen määrä on aiheuttanut huolta osalle Myllykosken Saviniemen alueen asukkaista. Kuorma-autoja ajaa koulun ja rautatien lähellä aiempaa enemmän kunnostustöiden vuoksi. Myllykosken seisakkeella sekä Savinimen koulun lähistöllä on samanaikaisesti meneillään radan perusparannus ja katusaneeraus.

Myllykosken ja Inkeroisten välistä rataosuutta remontoidaan. Raiteiden päälIysrakenteita vaihdetaan, käytöstä poistuneet raiteet poistetaan ja sivuraiteet puretaan.

— Töiden yhteydessä myös kyseisen rataosuuden kuivatusta on parannettu ja riskipuita poistettu, Liikenneviraston ylitarkastaja Tuomo Viitala kertoo.

Hänen mukaansa työt ovat jo loppusuoralla. Suurin osa töistä valmistuu aikataulun mukaisesti tämän kuun lopussa, ellei suurempia viivästyksiä tule.

— Päällysrakenteen vaihto on saatu päätökseen. Nyt on jäljellä lähinnä radasta poistettujen massojen kuljetusta pois ja viimeistelytöitä.

Viitalan mukaan junaliikenteestä johtuen töitä on tehty pääasiassa ilta- ja yöaikaan, jolloin niistä on aiheutunut häiriötä lähinnä Myllykosken seisakkeen lähellä asuville. Viitalan mukaan päivällä liikennettä koulun vierestä kulkevalla Itäasemantiellä on vähän. Lisäksi reitillä ajavia kuskeja on ohjeistettu varovaisuuteen lasten takia.

Itäasemantiellä koululaisia ja muita jalankulkijoita liikkuu normaalia enemmän, koska osa Koulutiestä on katkaistu ja tienkäyttäjiä ohjataan kiertoreitille.

Koulutien kohdalla on meneillään kaupungin katusaneeraus. Työt aloitettiin kesäkuun alussa, ja ne kestävät marraskuulle asti.

Kuorma-autoliikennettä on tiellä säännöllisesti, kun työmaalta viedään ainesta maankaatopaikalle ja tuodaan mursketta tilalle. Noin puolet autoista ajaa Saviniemen koulun ohi.

— Kuorma-autot ajavat koulun ohi useamman kerran päivässä. Kuskit ovat tietoisia siitä, että ollaan koulualueella ja ajavat hiljaa oppilaita varoen, yksi työntekijöistä Santtu Lyyra kertoo.

Hänen mukaansa pikemminkin lapset voivat vahingossa toimia varomattomasti eivätkä välttämättä osaa varoa liikennettä.

— Kuorma-autot ovat isoja ja pelottavia. Ne usein näyttävät ajavan todellista kovempaa, Lyyra sanoo.

NCC:n työnjohtaja Ville Kolan mukaan kuskeja on varsinkin ensimmäisinä koulupäivinä muistutettu varovaisuudesta. Tähän mennessä minkäänlaisia vaaratilanteita ei ole syntynyt ja uteliaat ovat pysyneet työmaa-aitojen ulkopuolella.

Anna-Elina Perttula

Kommentoidut