Xamkin kampuksilla Kouvolassa ja Kotkassa siirrytään maanantaina etäopetukseen teoriatuntien osalta

Muut opintoihin liittyvät harjoitukset järjestetään aikaisempien suunnitelmien mukaan.

Raimo Eerola

Xamkin kampuksilla Kouvolassa ja Kotkassa siirrytään maanantaina etäopetukseen teoriatuntien osalta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksilla Kouvolassa ja Kotkassa siirrytään maanantaista lukien kaiken teoriaopetuksen osalta etäopetukseen. Teoriaopetusta on tarjolla etäopetuksena 30.11.–15.12.

Etäopetus koskee tutkintoon johtavaa koulutusta sekä avoimen ammattikorkeakoulun ja täydennyskoulutuksen koulutuksia. Muut opintoihin liittyvät harjoitukset järjestetään aikaisempien suunnitelmien mukaisesti. Opiskelijoilla on tällöin suojainpakko.

Kymenlaakson kampuksilla Kouvolassa ja Kotkassa suljetaan kampusten liikuntatilat, mutta kirjastopalvelut toimivat normaalisti.

Xamkin ravintolapalvelut ravintola Pajassa Kouvolassa ja ravintola Junnussa Kotkassa ovat avoinna, mutta niihin voi tulla joitain muutoksia.

Xamkin tiedotteessa kerrotaan, että muutoksiin siirrytään, koska Kymenlaaksossa on menossa koronaepidemian kiihtymisvaihe.

Xamkin henkilökunta on siirtynyt etätöihin kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Henkilökunnalla on työturvallisuuslakiin perustuva määräys käyttää kampuksilla kasvomaskia tai kasvosuojainta.

Xamk on antanut myös opiskelijoille suosituksen käyttää maskia kampuksilla ollessaan.

Tarvittaessa opiskelijat saavat koronatilanteen tuomaan ahdistukseen tukea opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijoilta.

Xamkin kampuksilla Mikkelissä ja Savonlinnassa opetus jatkuu hybridimallilla.