Kouvolan väkiluku laski 156:lla tammi—maaliskuussa

Työttömyys väheni alkuvuoden aikana 1,1 prosenttiyksikköä.

Jussi Lopperi

Kouvolassa oli maaliskuun lopussa 83 021 asukasta.
Kouvolassa oli maaliskuun lopussa 83 021 asukasta.

Kouvolan kaupunki jätti alkuvuonna täyttämättä yli kolmasosan eläköitymisen takia vapautuneista viroista tai tehtävistä.

Kun tammi—maaliskuussa siirtyi eläkkeelle yhteensä 33 viranhaltijaa tai työntekijää, viroista tai tehtävistä jätettiin täyttämättä 12 eli 36 prosenttia.

Henkilöstömenojen toteuma oli vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 36,2 miljoonaa euroa. Viime vuodesta henkilöstömenot ovat vähentyneet lähes 35 prosenttia. Tämä johtuu pääasiassa henkilöstön vähentymisestä sen jälkeen, kun sote-puolen työntekijöitä siirtyi kuntayhtymä Kymsoten palkkalistoille.

Kaupungin palveluksessa oli maaliskuun lopussa 3 359 viranhaltijaa/työntekijää. Heistä 2 642 oli vakinaisia. Vuosi sitten samaan aikaan työntekijöitä oli 2 135 enemmän. Sote-palvelujen siirtyminen kuntayhtymälle vähensi henkilöstöä 2 050:llä.

Asukasluvun huono suunta jatkui alkuvuonna. Kouvolalaisia oli maaliskuun lopussa 83 021. Määrä laski kolmessa kuukaudessa 156:lla.

Kouvolan työttömyysaste oli maaliskuun lopussa 11,7 prosenttia. Vuosi sitten luku oli 12,8 prosenttia, joten työttömyys on vähentynyt 1,1 prosenttiyksikköä.

Tammi—maaliskuun tilikauden tulos oli 0,6 miljoonaa euroa plussalla. Tilinpäätösennuste tulokseksi on 13 miljoonaa euroa miinusta.

Investoinnit heräsivät alkuvuonna vielä hitaasti: nettoinvestoinnit olivat 3,6 miljoonaa euroa. Osa investoinneista oli talvitauolla, kilpailutuksessa tai hankesuunnitteluvaiheessa. Kärkihankkeista eniten alkuvuonna meni rautatie- ja maantieterminaalin RRT:n rakentamiseen: 1,1 miljoonaa euroa.

Nettoinvestoinnit ovat kaupungin tämän vuoden muutetussa talousarviossa yhteensä 60 miljoonaa euroa.