Kokot ovat Kouvolassa harvassa, mutta juhannuksena on paljon muuta tarjontaa karaokesta hartaushetkiin – Katso tärpit täältä

On mahdollista, että metsäpalovaroitus väistyy juhannusaatoksi.

Lumikki Haaja

Kymenlaaksossa on tällä hetkellä voimassa metsä- ja ruohikkopalovaroitus, joka kieltää kokkojen polton. Sateet saattavat muuttaa tilanteen. Arkistokuva.
Kymenlaaksossa on tällä hetkellä voimassa metsä- ja ruohikkopalovaroitus, joka kieltää kokkojen polton. Sateet saattavat muuttaa tilanteen. Arkistokuva.

Kouvolassa on juhannuksena tarjolla tekemistä, vaikka monet perinteiset tapahtumat on peruutettu koronavirusepidemian vuoksi. Parissa paikassa ohjelmaan kuuluu myös juhannuskokko, mikäli metsä- ja ruohikkopalovaroitus väistyy.

Tykkimäen saunalla vietetään kaupunkijuhannusta. Sauna terasseineen on avoinna perjantaina kello 6–10 ja 12–23 ja lauantaina kello 12–22. Molempina iltoina musiikista vastaa DJ Anselmi Kuusisto. Lisäksi lauantaina esiintyy Musaduo A&J ja sunnuntaina trubaduuri Antti Laitinen. Kokon sijaan juhannusaattona kello 22 nähdään taikuri Janne Mustosen tulishow.

Jaalan Aurantolassa ei koronan vuoksi järjestetä tansseja, mutta kartano ja sen terassi palvelevat juhannusaattona kello 10–22. Kokko sytytetään sään salliessa kello 22.

Virtakiven saunalla Voikkaalla järjestetään lauantaina kello 15–17 Jussinpäivän Jammingit. Paikallinen yhtye No Name esittää covereita eri aikakausilta.

Orilammen Majalla Hillosensalmella lauletaan karaokea juhannusaattona kello 12–22. Lisäksi Hannu ja Leena Roiton yhtye esiintyy kello 20 alkaen. Karaokelaulajille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Mikrofoni desinfioidaan jokaisen laulajan jälkeen.

Myös Vanhassa Kelossa Jaalassa musisoidaan juhannuksena. Perjantaina kello 19.30 elävää musiikkia esittää Pertti Polvijärvi & Kojootit ja lauantaina kello 19.30 Tea Salo Duo. Terassikaraokea pääsee laulamaan lauantaina kello 14:stä alkaen.

Kouvolan seurakunnilla on juhannuksena useita tilaisuuksia.

Elimäen seurakunta Kontjärvellä järjestää juhannusseurat Kontjärvellä Korian seudun Karjalaseuran majalla juhannusaattona kello 15. Korian Silta -yhdistys tarjoaa kahvit. Korialta järjestetään Kontjärvelle bussikuljetus, joka lähtee Kyminasemantie 10:n parkista kello 14.30. Kahveista ja bussikyydistä voi maksaa vapaaehtoisen maksun.

Valkealan seurakunta järjestää koronajuhannushetkeksi nimetyn tapahtuman Niinirannan toimintakeskuksen pihapiirissä juhannusaattona kello 18 alkaen. Seurakunta tarjoaa juhannuskahvit. Ohjelmassa on yhteinen laulu- ja hartaushetki. Mikäli sää sallii, juhannuskokko sytytetään kello 20.

Lauantaina ja sunnuntaina Kouvolan seurakunnissa järjestetään useita jumalanpalveluksia, esimerkiksi kansanlaulukirkko Inkeroisten kirkkopuistossa lauantaina kello 18 ja metsäkirkko Mustila Arboretumissa Elimäellä sunnuntaina kello 18. Ennen metsäkirkkoa Arboretumissa voi osallistua opastettuun puistokierrokseen kello 17.

Kymenlaaksossa on tällä hetkellä voimassa metsä- ja ruohikkopalovaroitus, joka kieltää avotulen teon ja siten myös juhannuskokkojen polttamisen. Palopäällikkö Tero Vanhamaa Kymenlaakson pelastuslaitokselta totesi keskiviikkona iltapäivällä juhannuksen tilanteen näyttävän epävarmalta.

– Ilmatieteen laitoksen mukaan torstaina saattaa tulla voimakkaita sateita. Se tuo pienen mahdollisuuden, ettei varoitus olisi perjantaina voimassa. Torstaina iltapäivällä tiedämme todennäköisesti paremmin.