Kimolan kyläkauppiaalle rapsahti maksettavaksi 8000 euron sakko — Kauppias ei lopettanut pilaantuvien elintarvikkeiden myyntiä kiellosta huolimatta

Mika Strandén, mIKA sTRANDÉN

Kauppias jatkoi pilaantuvien elintarvikkeiden myyntiä kiellosta huolimatta. Arkistokuva.
Kauppias jatkoi pilaantuvien elintarvikkeiden myyntiä kiellosta huolimatta. Arkistokuva.

Kouvolan seudun rakennus- ja ympäristölautakunta on langettanut maksettavaksi K-Kauppa E. Paavolaiselle määrätyn 8 000 euron suuruisen uhkasakon. Asiasta päätettiin lautakunnan kokouksessa keskiviikkona.

Jaalan Kimolassa toimiva kauppa ei ole noudattanut sille syyskuussa määrättyä helposti pilaantuvien elintarvikkeiden myynnin kieltoa. Lautakunta määräsi kauppaa poistamaan viimeisen myyntipäivän ylittäneet tuotteet päivittäisestä myynistä ja varastosta. Velvoitteita tehostettiin uhkasakolla, jonka peruserä on 4 000 euroa ja kuukausittainen lisäerä 1 000 euroa.

Vanhentuneita elintarvikkeita on kuitenkin löytynyt jokaisella tarkastuskerralla, viimeksi 22. lokakuuta. 

Kauppias Mauri Paavolaiselta pyydettiin myös kuulemisilmoituksella mielipidettä ja antamaan selvitys kaikista uhkasakon tuomitsemiseen liittyvistä seikoista. Paavolainen ei antanut vastausta määräaikaan mennessä.

Lautakunta päätti jatkaa kaupan valvontaa. Se arvioi edellytyksiä uhkasakon lisäerien tuomitsemiselle valvontatilanteen perusteella.

Uusimmat uutiset