Kouvolan Lasipalatsin suunnittelu jatkuu: ”Olemme miettineet, voisiko sinne sijoittaa hoiva-asumispalveluja.” — Entinen omistaja haki Pallas Rakennusta konkurssiin mutta veti hakemuksensa pois

Ydinkeskustan kerrostalokohteen toteuttamiseksi on suunniteltu erilaisia vaihtoehtoja. Hankkeen markkinointi pantiin jäihin viime keväänä.

Katja Juurikko

Kerrostaloa on suunniteltu Lasipalatsin päälle. SSR Group kertoi joulukuussa 2016, että ennakkovarauksia on riittävä määrä ja kohteen rakentaminen on varmistunut. Sittemmin hanke on viivästynyt.
Kerrostaloa on suunniteltu Lasipalatsin päälle. SSR Group kertoi joulukuussa 2016, että ennakkovarauksia on riittävä määrä ja kohteen rakentaminen on varmistunut. Sittemmin hanke on viivästynyt.

Kouvolan keskustaan sijoittuva Lasipalatsi-hanke on yhä suunnittelupöydällä. Ideana on ollut 56 asunnon kerrostalon rakentaminen Lasipalatsin päälle.

Hanke pantiin jäihin viime keväänä, kun sitä suunnitteleva SSR Group päätti ottaa kohteen asuntojen markkinoinnissa vuoden aikalisän. Sen jälkeen SSR Group on vaihtanut nimensä Pallas Rakennukseksi ja yhtiön omistuspohja on muuttunut.

— Hanke on yhä tapetilla. Meillä on Lasipalatsin varalle erilaisia vaihtoehtoja. Olemme miettineet, voisiko sinne sijoittaa hoiva-asumispalveluja, vapaarahoitteisia asuntoja vai esimerkiksi jonkinlaista yhdistelmää näistä. Paikka on loistava, Pallas Rakennuksen toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne sanoo.

Hanke liittyy Kouvolassa myös kävelykatu Manskin suunniteltuun kattamiseen. Katosta on suunniteltu Lasipalatsin ja Sokoksen kohdalle. Rakentaminen odottaa kerrostalohankkeen etenemistä.

Velan perintää konkurssihakemuksen uhalla

Pallas Rakennus nousi keskiviikkona otsikoihin velkojen takia. Entinen pääomistaja, lahtelainen Mika Wilenius haki yhtiötä konkurssiin mutta veti hakemuksensa pois. Asiasta uutisoivat muun muassa Etelä-Suomen Sanomat ja Yle.

Taustalla oli se, että Wilenius myönsi SSR Groupille kesällä 2017 noin 460 000 euron osakaslainan. Syyskuun 2018 lopulla hän vaati Pallas Rakennukselta vajaata 280 000 euroa viivästyskorkoineen.

Wilenius uhkasi hakea yhtiön konkurssiin, jos koko velkaa ei kuitata viikon sisällä vaatimuksesta. Seuraava askel oli konkurssihakemus, jossa Wilenius vaati runsaan 53 000 euron edestä saatavia.

Lautarinne kertoo Kouvolan Sanomille, että laina on maksettu korkoineen lokakuun alkupäivinä. Ylen mukaan Wilenius vahvistaa saaneensa maksun ja vetäneensä konkurssihakemuksen pois.