Valkealan Urheiluautoilijoiden Jori Seppälä lähtee kirkastamaan rallicrossin SM-pronssiaan

Markku Lintula

Jori Seppälä touhuaa autonsa kimpussa vielä tässä vaiheessa vuotta omin päin, mutta kauden lähestyessä kiitollisuus tiimin apuun kasvaa päivä päivältä.

Valkealan Urheiluautoilijoiden Jori Seppälä ponnisti jo toisella yrittämällä rallicrossin SM-mitalistiksi. 23-vuotias Seppälä varmisti päätöskisassa Kaanaan radalla autokrossin pronssin.

Parannus oli huikea, sillä kaudella 2015 Seppälä oli luokassa kymmenes.

Autokrossissa on vuodesta toiseen eniten kilpailijoita. Lähdöt ovat täysiä ja radalla ahdasta. Iso kuljettajajoukko takaa myös sen, että sarja pysyy kiinnostavana.

— Viimeisessä kisassa piti päästä A-finaaliin, jotta pronssiin olisi ollut mahdollisuuksia. Pääsinkin sinne B-finaalin kautta, Kouvolan osakilpailun voittanut ja Honkajoella toiseksi ajanut valkealalainen muistaa.

Sarjan voitti Vesa Puuskamäki 86 pisteellä, mutta perässä oli tiukkaa. Manu Juhola vei hopean 69 pisteellä ja Seppälä pronssin 66 pisteellä.

— Ensi kauden tavoitteenani on tietenkin lähteä kirkastamaan mitalia. Luokan vaihto ei ole nyt ajankohtainen, sillä jo hyvä SRC-auton moottori maksaa suunnilleen sen, minkä autokrossissa koko auto. Menen vuosi kerrallaan sen mukaan, miten yhteistyökumppaneita löytyy. Ilman heitä tätä hommaa ei pystyisi tekemään, Seppälä muistuttaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.