Kouvolan paikallisliikenteen kertalipun voi ostaa heinäkuun alusta mobiilisovelluksella

Myös käteisellä maksaminen on yhä käypä keino busseissa.

Bussilinjat. Kyltit pysäkit bussipysäkit linja-autopysäkit.
Bussilinjat. Kyltit pysäkit bussipysäkit linja-autopysäkit.

Heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien Kouvolassa voi ostaa paikallisliikenteen linja-autoon kertalipun kännykän mobiilisovelluksella. Bussilipun ostoon ei tällöin tarvitse käteistä rahaa.

Lippu on voimassa ostohetkestä lähtien tunnin. Mobiililippu näytetään kännykän näytöltä bussin kuljettajalle. Tunnin aikana voi matkustaa paikallisliikenteen eri busseilla.

Alkuvaiheessa mobiililippuja voi ostaa aikuisille ja 7-17 -vuotiaille lapsille. Hinta on sama kuin käteisellä lippuja ostettaessa. Aikuisen lippu vyöhykkeen sisäisellä matkalla maksaa 3,50 euroa ja vyöhykerajan ylittävällä matkalla 5 euroa. Lapsen lippu vyöhykerajan sisällä maksaa 1,80 euroa ja vyöhykerajan ylittävällä matkalla 2,5 euroa. 

Maksuvaihtoehtoja on kaksi. Rekisteröimättömän käyttäjän lipun hinta veloitetaan puhelinlaskulla. Rekisteröity käyttäjä voi maksaa bussilippunsa esimerkiksi pankki- ja luottokortilla tai Mobile Paylla. 

Mobiilisovellus toimii Android- ja iOS-laitteilla. Sovelluksen voi ladata Google Playsta tai App Storesta hakemalla nimellä Kouvolan joukkoliikenne. Sovellus on maksuton.  Lippuja voi hankkia myös PayIQ Tickets -sovelluksesta sekä Pivo-sovelluksesta. 

Tarkempia ohjeita mobiililipun käyttöön Kouvolan paikallisliikenteessä voit lukea täältä

Kertalipun voi ostaa yhä myös kuljettajalta käteisellä. Myös Waltti-kortti kelpaa.