Kaksi prosenttia Kouvolan kaupungin työntekijöistä sanoo kokeneensa seksuaalista häirintää — Kaupunki lähtee häirinnän vastaiseen kampanjaan

Kouvola päivittää parhaillaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa, jossa myös seksuaalinen häirintä on vahvasti esillä.

Lumikki Haaja

Kouvolan henkilöstöjohtaja Päivi Karhu sanoo, että seksuaalisen häirinnän vastaiset teemat näkyvät jo nyt kaupungin toiminnassa.
Kouvolan henkilöstöjohtaja Päivi Karhu sanoo, että seksuaalisen häirinnän vastaiset teemat näkyvät jo nyt kaupungin toiminnassa.

Seksuaalinen häirintä ei vaikuta kovin laajalta ongelmalta Kouvolan kaupungin työntekijöiden keskuudessa.

Syksyllä toteutetun työhyvinvointikyselyn mukaan kaksi prosenttia kertoi kokeneensa työpaikallaan seksuaalista häirintää tai ahdistelua viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Ahdistelija voi olla esimerkiksi työkaveri, asiakas, potilas tai oppilas. Vuonna 2015 tehdyssä vastaavassa kyselyssä häirintää kokeneiden osuus oli samansuuruinen.

Tämän vuoden kyselyyn vastasi 3290 henkeä, mikä on noin 56 prosenttia kaupungin palveluksessa olevista henkilöistä.

Kouvola lähtee mukaan oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) tällä viikolla julkaisemaan seksuaalisen häirinnän vastaiseen kampanjaan #häirinnästävapaa.

Aloitteen kampanjaan lähtemisestä teki kaupunginjohtaja Marita Toikka.

— Mukaan lähtemisellä Kouvolan kaupunki haluaa painottaa, että kaupungilla on työnantajana nollatoleranssi häirintätapauksiin, Toikka sanoo tiedotteessa.

Henkilöstöjohtaja Päivi Karhun mukaan kampanjan teemat näkyvät kaupungin toiminnassa jo nyt.

— Kaupungin ohjeet asiasta ovat kunnossa, ja parhaillaan päivitetään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa, jossa aihe on vahvasti esillä.

Kouvolan kaupunki on linjannut, että se edellyttää työnantajana työpaikalla normaalia, hyvää käytöstä, eikä hyväksy minkäänlaista huonoa kohtelua, kiusaamista, sukupuolista häirintää, ahdistelua tai työsyrjintää. Jokaisen velvollisuutena on puuttua epäasialliseen kohteluun tai kiusaamiseen työpaikalla.

— Meillä on ”Reilu meininki”-toimintamalli työpaikan ristiriitatilanteiden käsittelyyn. Tämän mallin mukaan käsitellään myös häirintään liittyvät ongelmat. Kehitämme järjestelmällisesti myös johtamista ja työyhteisötaitoja, Karhu toteaa.

Kouvola haastaa muut Kymenlaakson kunnat ja kuntayhtymät mukaan kampanjaan ja toivoo myös muiden alueen työnantajien osallistuvan siihen.

Uusimmat uutiset