Osuuskauppa sulkee Huutotöyryn Salen maaliskuussa — Nastolalainen Ruisranne siirtyy Vuolenkoskelle

Leipomoyrittäjä teki kaupat Vuolenkosken kaupasta. Kauppaan etsitään uutta yrittäjää.

Vuolenkoskelle tulee uusi leipomo Nastolasta.
Vuolenkoskelle tulee uusi leipomo Nastolasta.

Nastolassa pitkään toiminut leipomo Ruisranne siirtää toimintaansa Pohjois-Iittiin. Leipomoyrittäjä Jan Erik Arponen on tehnyt kaupat Vuolenkosken kaupparakennuksesta Kymen Seudun Osuuskaupan kanssa. Vuolenkosken Sale suljetaan maaliskuun aikana.

Yrittäjää kiinnostivat uusina markkina-alueina Iitti ja Kouvola. Arponen sanoo, että Nastolassa yritys on vuokralla vanhoissa tiloissa. Lahteen yrityksellä ei ollut kiinnostusta laajentaa, koska sillä on jo kauppakeskus Sykkeessä Lahden leipomo ja myyntipiste.

— Järkevintä on liikahtaa uuden alueen suuntaan.

Iitissä Vuolenkoski kiinnosti Arposta erityisesti, koska leipomon käyttämät rukiit tulevat nytkin kylän myllystä. Arponen haarukoi myös kiinteistöjä Kouvolasta. Sopivaa ei löytynyt.

Liiketila siirtyy uudelle omistajalle huhtikuun alusta. Yrityksen on tarkoitus jatkaa kiinteistössä elintarvikkeiden myyntiä. Kaupalle Arponen etsii parhaillaan kauppiasta.

Leipomo Ruisranne oy on perustettu Lahdessa vuonna 1995. Nastolaan se siirtyi vuonna 2000. Yritys valmistaa hapanleipää, muita kahvi- ja ruokaleipiä sekä leivonnaisia.

Leipomo ja kahvila sijaitsevat Nastolassa Maitotiellä. Lahteen kauppakeskus Sykkeeseen se avasi leipomon ja myyntipisteen 2011.