Mitä sinulle kuuluu? – Kouvolassa aiotaan soittaa mahdollisimman monelle yli 80-vuotiaalle ja varmistaa, onko kaikki kunnossa

"Painopiste siirretään nyt tähän", Kouvolan kirkkoherra Keijo Gärdström sanoo.

Katja Juurikko

Lähihoitaja Piia Jokisella on iso nippu avaimia kotihoitoa varten. Arkistokuva.
Lähihoitaja Piia Jokisella on iso nippu avaimia kotihoitoa varten. Arkistokuva.

Kouvolan kaupungin yhteisötyökoordinaattori Irene Purtilon mukaan kaupunki valmistelee nyt kauppa-apupalvelun rinnalle "Mitä sinulle kuuluu" -soittorinkiä. Tarkoituksena on soittaa mahdollisimman monelle yli 80-vuotiaalle kouvolalaiselle.

Kaupungin, seurakunnan ja vapaaehtoisten yhteistyönä soitettaisiin kaikille yli 80-vuotiaille, jotka eivät ole kaupungin tai Kymsoten palveluiden piirissä. Samalla selvitettäisiin, tarvitaanko jonkinlaista apua tai tukea. 

Kyse on varmistussoitosta. Kysellään, onko kaikki kunnossa.

Kouvolan seurakunnan kirkkoherra Keijo Gärdström kertoo, että kaupungissa on arviolta 14 000 yli 70-vuotiasta kotonaan yhä asuvaa.

Soittelu toteutettaisiin pääosin vapaaehtoisvoimin. 

– Asia on toki vielä valmisteilla, Purtilo sanoo. 

Gärdströmin mukaan soittajat ovat niin vapaaehtoisia kuin seurakunnan työntekijöitä.

– Voisimme siirtää työtä vaille jääneitä nuorisotyön- ja lasten ohjaajia puhelinpalveluun. Painopiste siirretään nyt tähän, Gärdström sanoo.

Kaupunki tiedottaa  Mitä kuuluu? -soittoringin toiminnasta lisää ensi viikon alussa.

Juttua täydennetty 27.3. kello 11.30. Soittojen kohderyhmä muutettu yli 80-vuotiaiksi. Lisätty, että soitettaisiin kaikille yli 80-vuotiaille, jotka eivät ole kaupungin tai Kymsoten palveluiden piirissä. Samalla selvitettäisiin, tarvitaanko jonkinlaista apua tai tukea.