Mehiläinen avaa Kouvolassa hammashoitolan – "Suu kuuluu oleellisesti ihmisen kokonaishoitoon"

Katja Juurikko

Mehiläisen toimipiste sijaitsee Pohjola-talossa. Arkistokuva.
Mehiläisen toimipiste sijaitsee Pohjola-talossa. Arkistokuva.

Yksityinen sosiaali- ja terveyspalvelukonserni Mehiläinen laajentaa toimintaansa Kouvolassa. Se avasi maanantaina Pohjola-talossa toimiviin tiloihinsa hammaslääkärivastaanoton.

– Strategiamme on laajentua kaikille paikkakunnille, joilla meillä on lääkärikeskustoimintaa, Hammas Mehiläisen kehitysjohtaja Kari Mäkipää sanoo.

Mehiläinen tähtää siihen, että se voi tarjota asiakkailleen toimipisteissään mahdollisimman laaja-alaisia palveluja.

– Monet yleissauraudet vaikuttavat voimakkaasti suun tilanteesen, ja monet suun alueen sairaudet vaikuttavat yleisterveyteen. Ientulehdus on lähes kansansairaus, ja sillä on merkittävä vaikutus muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin. Suu kuuluu oleellisesti ihmisen kokonaishoitoon, Mäkipää sanoo.

Uudella vastaanotolla on kymmenkunta työntekijää. Yhtä hammaslääkäriä ja hoitajaa lukuunottamatta työntekijät ovat kouvolalaisia.

Mehiläinen kertoo erikoistuneensa pelkopotilaiden hoitoon.

Asiakkaita yritys saa muiden kaupunkilaisten lisäksi opiskelijoista. Ammattikorkeakoulujen opiskelijat siirtyivät vuoden alussa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n palvelujen piiriin. Hammas Mehiläinen vastaa YHTS:n hammashoitopalveluista.

Mehiläisen tilat Pohjola-talossa pysyvät toistaiseksi ennallaan. Hammaslääkäripalvelut mahtuivat yrityksen nykyisin tiloihin tilajärjestelyjen avulla.

– Jos kasvua tulee, sitten joudumme ottamaan lisää tiloja, Mäkipää sanoo.