Nousiaiset vahvoja Mikkelissä

Ville Niskanen

Mona-Lisa Nousiaiselle (490) 36,3 kilometrin Savonia-hiihto oli pisin hiihtomatka pitkään aikaan.
Mona-Lisa Nousiaiselle (490) 36,3 kilometrin Savonia-hiihto oli pisin hiihtomatka pitkään aikaan.

Ennakkosuosikit eivät olleet yllätettävissä 33. Savonia-hiihdossa Mikkelissä. Kouvolan Hiihtoseuraa edustavat Ville ja Mona-Lisa Nousiainen voittivat yleiset sarjat selvällä erolla, kuten maailmancup-tason hiihtäjiltä sopi odottaakin.

Ville Nousiainen päätti 36,3 kilometrin perinteisen hiihtotavan matkan aikaan 1.36:17,5.

— Raskas lenkkihän se oli, 15 kilometriin jaksoi hyvin työstää. Kisasta jäi hyvä fiilis. Oli paljon nousuja, jotka auttavat palauttamaan lihaskestävyyttä, iloitsi Nousiainen.

Nousiainen on toipunut alkuvuoden hermostovaivoista.

— Jalkaterässä ei ole ongelmia ja hermosto alkaa toimia. Jos aion hiihtää SM-kisoissa, niin on treenattava kovaa ja hiihdettävä joka viikko, Nousiainen kertasi.

Nousiaiset lienevät perinteisen Savonia-hiihdon historian ensimmäinen yleiset sarjat voittanut pariskunta. Poisjääntien vuoksi seitsemään osanottajaan kutistunut naisten sarja oli Mona-Lisa Nousiaisen heiniä.

Sprintterinä paremmin tunnettu Nousiainen voitti ajalla 1.49:23,9.

— Pelkällä tasatyönnöllä ei olisi selvinnyt tuota läpi. Oli tarkoitus treenimielessä hiihtää ja en muista, milloin olisin yhtä pitkän matkan kilpaillut, Nousiainen kertasi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.