Huijari kavalsi Kouvolassa 49 000 euron leasing-auton ja vei sen Viroon — mies valehteli olevansa vakitöissä, vaikka todellisuudessa tulot olivat 100 euroa kuukaudessa

Kouvolassa toimiva autoyhtiö teki työttömän miehen kanssa kolmen vuoden liisaussopimuksen.

Jussi Lopperi

Kymenlaakson käräjäoikeus käsitteli juttua keskiviikkona. Kuva on arkistosta.
Kymenlaakson käräjäoikeus käsitteli juttua keskiviikkona. Kuva on arkistosta.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 37-vuotiaan vantaalaismiehen törkeästä kavalluksesta ja törkeästä petoksesta puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Oikeuden mukaan työttömänä ollut mies huijasi viime maaliskuussa Kouvolassa toimivalta autoyhtiöltä 48 800 euron vuokra-auton.

Auton saatuaan mies kavalsi sen ja toimitti kulkupelin Viroon. Oikeus katsoi, että miehellä ei ollut aikomustakaan palauttaa autoa.

Syyttäjän mukaan autoyhtiö sopi miehen kanssa kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrauksesta eli liisauksesta, koska syytetty valehteli tulonsa ja työsuhteensa. Syytetty kertoi olleensa vakituisissa töissä, vaikka todellisuudessa hän oli työtön ja tienasi noin 100 euroa kuukaudessa.

Liisaussopimuksessa auton kuukausimaksuksi määriteltiin 616 euroa. Sopimuksen arvo oli yhteensä 22 200 euroa.

Oikeus määräsi syytetyn maksamaan autoyhtiölle 9 900 euron korvaukset rikoksella aiheuttamastaan vahingosta. Tuomiosta voi valittaa, joten se ei ole lainvoimainen.

Uusimmat uutiset