Raiskauksesta vajaan kahden vuoden ehdollinen tuomio

Kouvolassa asuva mies on tuomittu vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Lisäksi mies tuomittiin 60 tunnin yhdyskuntapalveluun. Oikeuden istunto käytiin suljetuin ovin.

Tuomitun todettiin syyllistyneen raiskauksen lisäksi seksuaaliseen tekoon pakottamiseen. Teko tapahtui maaliskuussa Kouvolassa. Käräjäoikeus katsoi toteennäytetyksi, että mies oli väkivaltaa käyttäen pakottanut uhrin sukupuoliyhteyteen. Osittain sukupuoliyhteyteen pakottaminen oli jäänyt yritykseksi uhrin vastustelun vuoksi. Teon yhteydessä uhri oli rimpuillut tekijän alla, vastustanut riisumisyrityksiä sekä käskenyt suullisesti useaan otteeseen tekijää lopettamaan.

Seksuaaliseen tekoon pakottamiseen tekijän katsottiin syyllistyneen, kun hän väkivallan avulla oli hieronut uhrin niskaa, selkää ja rintoja sekä suudellut tämän kaulaa ja korvaa. Tekijän katsottiin näin loukanneen olennaisesti uhrin seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Todisteina käräjäoikeudessa esitettiin muun muassa lääkärinlausunto sekä keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunto.

Kimmo Kangas