Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka puolustaa luottamushenkilöt yllättänyttä tiedotuslinjaansa: ”Silloinkin olisi moitittu, jos olisin jättänyt asukasilloissa asioita kertomatta”

Lumikki Haaja

Marita Toikka esitti perjantaina säästölistan, joka menee kaupunginhallituksen käsittelyyn 28. lokakuuta.
Marita Toikka esitti perjantaina säästölistan, joka menee kaupunginhallituksen käsittelyyn 28. lokakuuta.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka julkisti perjantaina säästöesitykset, joita kaupunginhallitus käsittelee 28. lokakuuta. Tietoa säästökohteista oli tullut julkisuuteen jo vähän kerrallaan viimeisen kahden viikon aikana.

Kouvola järjesti palveluverkkouudistuksen takia asukasiltoja ympäri kaupunkia kuluneella ja edellisellä viikolla. Niissä kaupunginjohtajan uusia säästökohteita kerrottiin yleisölle ennen kuin niitä oli käsitelty luottamushenkilöiden kanssa.

Toikka perustelee viestintälinjaa sillä, että aikataulu on ollut tiukka eikä luottamushenkilöille ole ehditty tiedottaa. Hänen mukaansa säästöjen valmisteluprosessia on kuitenkin käyty läpi useassa hallituksen kokouksessa.

— Toisaalta toivon, että Kouvolassa on huomattu, että jaan hyvin avoimesti tietoa. Olisihan se tuntunut erikoiselta mennä vaikkapa Etelä-Kouvolaan iltatilaisuuteen ja olla kertomatta siellä tilanteesta, jota suunniteltiin.

Toikka viittaa esitykseensä, ettei Anjalaan rakennetakaan uutta koulua.

Toikka arvioi, että päätöksenteon valmistelua olisi moitittu myös silloin, jos hän olisi asukasilloissa jättänyt kertomatta sen, mitä hän aikoo esittää hallitukselle.

— Vaikeat asiat herättävät joka tapauksessa tunteita. Se on tietoista, että jaamme valmistelusta niin paljon tietoa kuin vain pystymme.