Tiemestari huomasi siilin Ahlmanintiellä: Pysäytti auton, katkaisi liikenteen ja kantoi siilin turvaan

Kouvolan kaupunki

Tiemestari Jouni Kettunen kantoi siilin turvaan Ahlmanintieltä Kouvolassa.
Tiemestari Jouni Kettunen kantoi siilin turvaan Ahlmanintieltä Kouvolassa.

Kouvolan tiemestari Jouni Kettunen pelasti siilin Alhmanintieltä. Kouvolan kaupunki jakoi tapauksesta kuvan sosiaalisen median kanavissaan torstaina. Kuva on kerännyt yhteensä satoja tykkäyksiä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kettunen oli huomannut Ahlmanintietä kävelleen siilin ja pysähtyi auttamaan. Kuvassa aurinkolasipäinen Kettunen kantaa siiliä turvaan ajoradalta.

— Hän jarrutti, pisti vilkut päälle ja laittoi liikenteen poikki. Sen jälkeen hän veti hanskat kouraan ja kantoi siilin turvallisesti tien yli, työnjohtaja Miki Heinonen Kouvolan kaupungilta kertoo.

Heinosen mukaan kaupungin työntekijöillä ei ole yleistä ohjeistusta siilien auttamiseksi, vaan Kettunen pelasti siilin oma-aloitteisesti. Pelastusoperaatiossa auttoi se, että hän oli liikkeellä huomiovilkuilla varustetulla autolla. Heinosen mukaan tapauksesta on kulunut jo useampi päivä.

Siilejä kuolee paljon liikenteessä. Autojen lisäksi siilejä uhkaavat myös muun muassa vähälumiset ja leudot talvet.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.