Kouvolassa juhlitaan Suomea isoilla ja uniikeilla raketeilla — ilotulitus alkaa itsenäisyyspäivänä kello 16.30

Raketit ammutaan Kouvolan Lääninpuistosta. Vastaavan ampujan Ari Hölsän mukaan isoimmat tähtipommit näkyvät Kuusankoskelle asti, jos edessä ei ole esteitä.

Arkistokuva/Emilia Kant

Kouvolan ilotulitus ammutaan Lääninpuistosta.
Kouvolan ilotulitus ammutaan Lääninpuistosta.

Kaupunki esitti Ari Hölsälle toiveen: Suomi 100 -ilotulituksen tulisi näkyä eri puolille Kouvolaa. Tältä pohjalta Suomen Pyrotekniikka ay:n vastaava ampuja lähti suunnittelemaan itsenäisyyspäivän ilotuliteshow’ta.

— Jätin pienemmät, matalalle lentävät tuotteet pois ja keskityin korkealle lentäviin tähtipommeihin. Ne yltävät 150—200 metriin. Jos rakennuksia tai muita esteitä ei ole edessä, kaikkein suurimmat tähtipommit näkyvät aina Kuusankoskelle asti.

Ilotulituksessa ei ole ihan peruspommeja.

Hölsä kuvaa ilotulitusta isohkoksi. Pelkästään erilaisia tähtipommeja on reilut 250. Riemu kestää kuusi minuuttia.

— Ilotulituksessa ei ole ihan peruspommeja, vaan mukana on laaja kirjo erilaisia efektejä. Osaa niistä ei ole nähty aiemmin Suomessa. Itsenäisyyspäivän kunniaksi tietyissä osioissa käytetään korostetusti sinistä ja hopeaa.

Lukas Pearsall

Ari Hölsä pitelee käsissään uniikkia tähtipommia, joka on valmistettu ilotulitusta varten Italiassa.

Kansalaistori ja Kauppatori hyviä katselupaikkoja

Raketit ammutaan Kouvolan Lääninpuistosta. Hyviä katselupaikkoja ovat muun muassa kaupungintalon kupeessa oleva Kouvolan kansalaistori, Kauppatori, Pohjola-tori ja Sokos Hotel Vaakunan piha-alue.

— Raketit näkyvät mainiosti myös Manskille, Hölsä vinkkaa.

Turvallisuussyistä Lääninpuisto suljetaan yleisöltä ja takana kulkeva Hovioikeudenkatu liikenteeltä ilotulituksen ajaksi. Turvallisuuden varmistavat järjestyksenvalvojat. Vastaavan ampujan Hölsän lisäksi apuna on 3—4 muuta ampujaa.

Ilotulitus alkaa itsenäisyyspäivänä kello 16.30.

Kaupungintalossa juhla ja kakkukahvit

Itsenäisyyttä juhlitaan keskiviikkona erilaisilla tapahtumilla ympäri Kouvolaa. Kaupungintalossa järjestetään itsenäisyyspäivän juhla, jossa kuullaan tervehdyksiä sekä musiikkia Kymi Sinfoniettan ja Kouvolan Mieskuoron esittäminä.

Juhla alkaa kaupungintalon juhlasalissa kello 12.30. Kello 11.30 kaupungintalon sinisellä matolla vieraille tarjotaan kakkukahvit.
Juhlaa voi seurata samanaikaisesti tai jälkikäteen verkosta osoitteessa kouvola.fi/itsenaisyyspaiva.

Itsenäisyyspäivän aamun aloittaa juhlajumalanpalvelus Kouvolan keskuskirkossa kello 10. Sen jälkeen vuorossa ovat kunniavartio ja seppeleenlasku Lääninpuistossa sankarivainajien muistomerkillä.

Itsenäisyyspäivän juhla Kouvolan kaupungintalossa 6.12. kello 12.30. Kakkukahvit kaupungintalon sinisellä matolla kello 11.30. Ilotulitus Kouvolan Lääninpuistosta kello 16.30.

Muita tapahtumia 6.12.

Kello 14—15.30 Itsenäisyyspäivän juhla Pelastusarmeijan Kouvolan osastossa. Mm. gospelkuoron ensiesiintyminen. Hovioikeudenkatu 12.

Kello 14—18 Geronomiopiskelija Anu Kauton järjestämä Seniorien itsenäisyyspäivän vastaanotto, Kuusankoskitalo. Ohjelmassa mm. Kuusankosken Mieslaulajat ja tanssit.

Kello 17—19 Partiolaisten soihtukulkue. Se lähtee kello 17 Kouvolan yhteiskoulun pihalta (ent. Kankaan koulu) ja kulkee Manskin, Kouvolankadun, Salpausselänkadun ja Pääportinkadun kautta Vanhalle hautausmaalle. Sankarihaudoille lasketaan kynttilät. Muuta ohjelmaa.

Luetuimmat