Tykkylumi painaa puita tielle, näin kävi jo Vekaranjärvellä — Utissa lumen syvyys on nyt 63 senttiä

Kouvolassa lunta sataa lisää huomisaamuun saakka.

Katja Juurikko

Runsasluminen talvi on työllistänyt pelastuslaitosta vahingontorjuntatehtävillä viimeksi tänään tiistaina. Arkistokuva on Liikkalantieltä.
Runsasluminen talvi on työllistänyt pelastuslaitosta vahingontorjuntatehtävillä viimeksi tänään tiistaina. Arkistokuva on Liikkalantieltä.

Tielle taipuneet ohuet puut aiheuttivat Vekaranjärvellä tänään aamupäivällä lumitunnelin. Puut eivät kuitenkaan katkenneet tielle.

Pelastuslaitoksen Selänpään yksikkö ja puolustusvoimien yksikkö ajoivat tien läpi ja taivuttelivat puut takaisin metsän puolelle. Vaaraa ei aiheutunut Loivaksentiellä sattuneessa puiden taipumisessa kenellekään.

Vastaavanlaisia ongelmia saattaa tänään tulla esiin muuallakin Kouvolassa, koska lunta sataa koko päivän. Ilmatieteen ennusteen mukaan lumen tulo lakkaa vasta huomenna aamulla kello 9 aikaan.

Ilmatieteen laitos on antanut myös Kouvolaa koskevan kelivaroituksen. Ajokeli muuttuu huonoksi tiistaina aamupäivästä alkaen lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Liikenteen sujuvuus heikentyy ja keskinopeus laskee. Onnettomuusriski on kohonnut.

Utin Lentoportintien mittausasemalla lumipeitteen syvyys on jo 63 senttiä. Anjalassa lumipeite on 56 senttiä paksu.

Katso täältä lähipäivien sääennuste.

KSS Energian alueella ei ole tällä hetkellä sähkön jakeluun liittyviä ongelmia. Kymenlaakson Sähkön alueella Kannuskosken ja Taavetin suunnalla sähköttömiä talouksia on runsaat 160.

Sähkön jakelun tilanteen näet täältä ja täältä.

Luetuimmat