Pentik sulkee kolme myymäläänsä, Kuusankosken liike jatkaa toimintaansa – "Kuusankosken myymälä on yksi meidän parhaista"

Samalla yritys uudistaa myymäläilmeensä ja tuotevalikoimaansa.

katriina raanto

Jäljelle jäävät myymälät uudistetaan tuomalla niihin uutta ilmettä ja väriä.
Jäljelle jäävät myymälät uudistetaan tuomalla niihin uutta ilmettä ja väriä.

Koronakevät pakottaa sisustusyritys Pentikin sulkemaan kolme myymäläänsä. Lopetettavat liikkeet sijaitsevat Tuurissa ja Helsingissä kauppakeskus Kaaressa. Ne sulkevat ovensa lopullisesti kesän aikana. Kolmannesta suljettavasta myymälästä tiedotetaan Pentikin toimitusjohtajan Riikka Wulffin mukaan vielä heinäkuun aikana.

Aiemmin keväällä Pentik sulki jo Nurmijärven myymälänsä. Savonlinnan ja Imatran myymälöihin etsitään vielä yrittäjiä jatkamaan myymälöiden toimintaa.

Tällä hetkellä Pentikillä on Suomessa noin 50 omaa myymälää ja reilu kymmenen kumppaneiden pitämää myymälää.

Liikkeiden sulkemisen takia irtisanomisiltakaan ei voida kokonaan välttyä. Wulffin mukaan suljettavien myymälöiden työntekijöille pyritään kuitenkin löytämään korvaavaa työtä Pentikin muista myymälöistä, silloin kun niitä on riittävän lähellä.

Suljettavat myymälät eivät olleet Wulffin mukaan ennen kevättäkään taloudellisesti kannattavia. Hän näkee, että koronan aiheuttamat taloudelliset vaikeudet on syventäneet näiden myymälöiden ahdinkoa ja siten nopeuttaneet niiden sulkemista.

–Uudistumisen rattaisiin on hyvä laittaa vauhtia nyt entisestään.

Verkkokaupassa koronakevään seuraukset ovat Wulffin mukaan näkyneet kuitenkin positiivisesti.

–Verkkokauppa on kasvanut isoilla luvuilla kevään ajan ja jäänyt myös pysyvästi selvästi korkeammalle tasolle kuin aiemmin.

Kevään aikana suurin osa Pentikin myymälöistä jouduttiin sulkemaan väliaikaisesti. Kesäkuun alussa myymälöiden ovet avautuivat poikkeusaukioloajoin.

Kuusankoskella Kymen Paviljongissa sijaitsevan outlet-myymälän toiminta pysyy Wulffin mukaan entisellään.

–Kuusankosken myymälä on yksi meidän parhaista. Pentik aikoo pysyä siellä niin nyt kuin jatkossakin.

Siellä on Wulffin mielestä tehty hienoa työtä ja sen asiakaskunta on suuri. Kuusankoskella on erityinen paikka yritykselle myös Pentikin luojan Anu Pentikin synnyinkaupunkina.

Myös Kuusankosken myymälä oli keväällä muutaman kuukauden ajan kokonaan kiinni.

Vaikka korona nopeutti myymälöiden sulkemista, se vauhditti samalla myös Pentikin uudistamista. Viime syksynä johtoryhmän vaihtumisella alkanut uudistusprojekti jatkuu Wulffin mukaan myymälöiden ilmeen uudistuksella ja tuotevalikoiman kehityksellä. Kuluttajille muutokset ovat nähtävillä laajemmin vuoden tai kahden kuluessa.

Kuusankosken myymälän ilmeen uudistaminen menee ensi vuoden puolelle. Anu Pentikin johdolla suunniteltu uusi mallisto julkaistaan ensi keväänä 50 vuotta täyttävän Pentik-yrityksen kunniaksi.