Ratamokeskukselle rakennuslupa yksimielisesti — ”Budjettia tarkasteltaessa on otettava huomioon kalliit perustustyöt tuolla rakennuspaikalla”

Rakennusluvan jälkeen seuraava vaihe on perustustöiden urakan kilpailutus.

AW2-arkkitehdit

Valkoinen tulee Ratamokeskuksen julkisivuun korosteväriksi, joka näkyy katolla ilmanvaihto- eli iv-konehuoneessa, sisäänvedoissa ja tuulikaapeissa.
Valkoinen tulee Ratamokeskuksen julkisivuun korosteväriksi, joka näkyy katolla ilmanvaihto- eli iv-konehuoneessa, sisäänvedoissa ja tuulikaapeissa.

Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi yksimielisesti Ratamokeskuksen rakennuslupaesityksen keskiviikkoillan kokouksessaan. Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Risto Kuisman mukaan Ratamokeskuksen rakennuslupaa koskeva kohta käytiin kokouksessa läpi perusteellisesti. Lautakunta käsitteli asiaa kokouksessa puolitoista tuntia.

Arkkitehti Kyösti Meinilä oli tilaisuudessa esittelemässä rakennushanketta lautakunnalle. Eniten keskustelua Kuisman mukaan herätti rakennuspaikka ja budjetti.

— Arkkitehdin kanssa keskusteltiin hyvistä ja huonoista puolista. Budjettia tarkasteltaessa on otettava huomioon kalliit perustustyöt tuolla rakennuspaikalla.

Seuraava askel Ratamokeskus-projektissa on Kuisman mukaan perustustöiden kilpailutus ja rakennustöiden kilpailutus.

Rakennusluvan myötä työt on aloitettava kolmen vuoden kuluessa siitä, kun lupa on tullut lainvoimaiseksi. Työn on oltava valmis viiden vuoden kuluttua luvan lainvoimaiseksi tulemisesta. 20 800 neliön kokoisen rakennuksen kustannusarvio on 62 miljoonaa euroa. Rakennustöiden on määrä alkaa ensi vuoden keväällä. Valmista on suunnitelmien mukaan vuonna 2021.