Liisa-myrskyn tuhot alkavat hellittää Kouvolassa – Pahimmillaan yli tuhat taloutta oli ilman sähköä, korjaustyöt voivat jatkua perjantaille asti

Kello 22:n aikaan torstaina vain muutama asiakas oli enää ilman sähköä Kouvolan seudulla.

Jussi Lopperi

Sade ja tuuli ovat riepotelleet Kouvolaa torstaina.
Sade ja tuuli ovat riepotelleet Kouvolaa torstaina.

Liisa-myrsky on riepotellut Kouvolaa torstaina. Iltapäivällä myrsky aiheutti laajoja sähkökatkoja KSS Energian alueella. Enimmillään Kouvolassa ja Iitissä oli yhteensä lähes 2 000 sähkötöntä asiakasta.

KSS:n häiriökartan mukaan kello 22 ilman sähköjä oli Kouvolassa 49 taloutta, joista kaikki Tuohikotin seudulla. Iitissä kaikki vikakeskeytykset oli saatu tähän mennessä korjattua.

KSS Verkko oy tiedotti aiemmin torstaina, että sen sähköverkon vika-alueita ovat olleet Tuohikotti, Kääpälä, Pilkanmaa, Oravala ja Lyöttilä. KSS arvioi, että runkoverkkona toimivan keskijänniteverkon viat saadaan korjattua torstai-iltana ja pienjänniteverkon viat perjantain aikana.

Myös Kymenlaakson Sähköllä oli torstaina häiriöitä sähkönjakelussa eri puolilla Kouvolaa. Kello 22 sähköttömiä asiakkaita ei enää ollut Kouvolan alueella.

Sähköyhtiöt muistuttivat, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule koskea eikä puita saa omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

KSS:n mukaan asiakkaat ja maanomistajat voivat parhaalla tavalla avustaa vikojen korjaajia jättämällä yksityisteiden puomit auki, jotta viankorjaajat pääsevät vaivatta liikkumaan vikakohteisiin. Myös tieto mahdollisesta vikapaikasta on tärkeä korjaajille. Jos vikapaikka on tiedossa, KSS pyytää ilmoittamaan vikapaikasta päivystysnumeroon 05 885 1800. Kymenlaakson Sähkön alueella päivystysnumero on 05 778 0222.

Kymenlaaksoon annettiin torstaina tuulivaroitus. Puuskien ennustettiin olevan kovimmillaan 20 metriä sekunnissa.

Ilmatieteen laitos ennusti tuulen tyyntyvän perjantaihin mennessä, ja yön aikana sää kylmenee.

Kouvolassa lämpötila painuu aamuun mennessä nollan tietämille ja perjantaina Kouvolassa voi sataa lunta.

Uutista päivitetty viimeksi kello 22.00.