Kouvola pysyy edelleen kiihtymisvaiheessa – Ulkomailta tulleiden koronatartuntojen lähde on yleensä Venäjällä

Kymenlaaksossa ei ole yhtään isoa tartuntaketjua aktiivisena.

Katja Juurikko

Kouvola pysyy edelleen kiihtymisvaiheessa – Ulkomailta tulleiden koronatartuntojen lähde on yleensä Venäjällä

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä linjasi keskiviikkona, että Kouvola on edelleen kiihtymisvaiheessa. Muun Kymenlaakson koronavirustilanne on perustasolla

Kymsoten mukaan Kymenlaakson koronavirustilanne on rauhoittunut parin viikon takaisesta, mutta uusia tartuntoja tulee päivittäin eikä paluuta aiemmin syksyllä vallinneeseen tilanteeseen arvioida aivan heti tapahtuvan.

– Trendi näyttäisi nyt olevan noin kolme uutta tapausta päivittäin. Se on selkeästi vähemmän kuin parin viikon takaisella huippuviikolla, jolloin uusia tapauksia tuli yhteensä 40. Nollatasoon on kuitenkin tästäkin vielä matkaa, toteaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tiedotteessa.

Keskiviikkona Kouvolassa todettiin kolme uutta koronavirustartuntaa.

– Tällä hetkellä meillä ei kuitenkaan ole mitään isoa tartuntaketjua aktiivisena, ja Kouvolan suurin tartuntarypäs näyttää olevan laantunut, Mäntymaa sanoo.

Viime aikoina useampia tartuntoja ulkomailta

Viimeisen viikon tartunnoista Kymenlaaksossa noin neljäsosa on Kymsoten mukaan peräisin ulkomailta. Se on enemmän kuin Suomessa keskimäärin. Ulkomailla saaduista tartunnoista Venäjän merkitys on viime aikoina korostunut.

– Kyllä kaikessa liikkumisessa tulisi huomioida, että tartuntatilanne on Venäjällä Suomea vaikeampi. Kaikkea tarpeetonta liikkumista Venäjälle tulisi välttää. Mikäli Venäjällä on käytävä, niin palattua tulee noudattaa 10 päivän omaehtoista karanteenia, Mäntymaa sanoo.

Kymsote: Maskien oikea käyttö tärkeää

Viime viikolla Kymsote antoi tiukempia maskisuosituksia Kouvolan alueelle, kun sen todettiin olevan kiihtymisvaiheessa. Samoja suosituksia kehotettiin myös muiden kuntien noudattamaan mahdollisuuksien mukaan.

Maskien käyttöön liikunnassa ja urheilussa on liittynyt kuitenkin epäselvyyttä.

– Kovasti hengästyttävän urheilusuorituksen aikana ei ole mahdollista käyttää maskia eikä sellaista voida olettaakaan. Suoritustilanteiden ulkopuolella sen sijaan maskien käyttö on suositeltua, ohjeistaa Mäntymaa.

Uusimmat uutiset