Viidessä Kouvolan koulussa alkaa kasvisruokakokeilu — Broileririsotto saa rinnalleen kasvisrisoton

Tarkoituksena on lisätä valinnanvapautta ja tutustuttaa oppilaat uusiin ruokalajeihin.

Ulla-Maija von Hertzen

Viidessä Kouvolan koulussa alkaa kasvisruokakokeilu, joka jatkuu toukokuulle asti.
Viidessä Kouvolan koulussa alkaa kasvisruokakokeilu, joka jatkuu toukokuulle asti.

Viidessä kouvolalaiskoulussa järjestetään kasvisruokakokeilu, joka alkaa tammikuun puolivälissä ja päättyy vapun jälkeen keväällä.

Kouvolan kaupunginvaltuusto teki päätöksen kokeilusta marraskuussa. Kasvisruokaa on sekaruoan lisäksi tarjolla Elimäen yhtenäiskoulussa, Mansikkamäen koulussa, Naukion yhtenäiskoulussa, Saviniemen koulussa ja Urheilupuiston koulussa. Kokeilun piirissä on lähes 2000 ruokailijaa.

Lisää vaihtoehtoja ja uusia makuja

Kahden ruokavaihtoehdon tarjoaminen lisää oppilaiden valinnanvapautta ja mahdollisuutta tutustua uusiin ruokalajeihin. Molemmat ruokavaihtoehdot ovat esillä linjastoissa samanaikaisesti, jolloin asiakkaalla on mahdollisuus valita kumpaa ruokaa hän haluaa syödä.

— Kasvisruokavaihtoehdot ovat samantyyppisiä kuin sekaruokavaihtoehdot. Esimerkiksi kuin tarjolla on broileririsottoa, on kasvisvaihtoehtona kasvisrisottoa tai juustoisen riistakeiton rinnalla on juustoinen sienikeitto, kuvailee Kouvolan kaupungin vs. ruokapalvelupäällikkö Leena Multala.

Kokeilun aikana kerätään tietoa eri ruokalajien menekeistä ja kustannuksista sekä biojätteen määrästä ja sen kustannuksista.

— Seuraamme, kuinka paljon kasvisruokaa asiakkaat syövät ja saamme heiltä varmasti myös palautetta, kun kokeilu alkaa.

Uusimmat uutiset