Urheilullinen Kouvottaret haluaa eteenpäin Korisliigassa — kokoonpano on yhtä tai kahta kotimaista pelaajaa vaille valmis

Lumikki Haaja

Viime kaudella BC Nokian 1. divisioonajoukkueen kantaviin voimiin lukeutunut Veera Välimaa (edessä) pelaa alkavalla naisten korisliigakaudella Kouvottarissa.
Viime kaudella BC Nokian 1. divisioonajoukkueen kantaviin voimiin lukeutunut Veera Välimaa (edessä) pelaa alkavalla naisten korisliigakaudella Kouvottarissa.

Historiansa toiseen naisten korisliigakauteen valmistautuvan Kouvottarien päävalmentajalla Mika Hartosella ei ole ollut aikaa levätä laakereillaan kesän aikana. Hartonen on kasannut kouvolalaisjoukkuetta täydellä tarmolla.

— Yhtä tai kahta kotimaista pelaajaa tässä etsitään yhä, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen, Hartonen kertoo.

Tulevalla kaudellakin menemme kentällä kovaa.

Kouvottarien rosterista löytyy tällä hetkellä kymmenen pelaajan nimet. Viime kauden joukkueesta mukana on neljä kotimaista pelaajaa, joiden lisäksi Hartonen on kiinnittänyt ryhmäänsä kolme uutta suomalaista koripalloilijaa.

Lisäksi Kouvottarilla on jo sopimus kolmen amerikkalaisvahvistuksen kanssa.

— Amerikkalaispelaajat saapuvat Kouvolaan syyskuun neljäntenä päivänä. Haluan, että joukkue on silloin täydessä vahvuudessaan.

Kouvolalaisjoukkueen kotimaiseen kaartiin kuuluvat alkavalla kaudella Kaisa Lind, Ulriikka Nuolikoski, Roosa Frimodig, Elina Mikkola, Ulriikka Latvala, Veera Välimaa ja Iida Ahvenainen.

Amerikkalaistrion muodostavat Alexis Gassion, Brittany Carter ja Jasmine Joyner. Heistä 180-senttinen Gassion on tyrkyllä pelintekijäksi.

Monipuolinen Brittany Carter (183 cm) löytyy Hartosen papereista pelipaikoilta neljä ja viisi. Yhdysvaltojen yliopistosarjan kolmanneksi paras heitontorjuja Jasmine Joyner (188 cm) on selkeästi keskushyökkääjä.

— He kaikki ovat hyviä syöttäjiä ja puolustuspään pelaajia.

Apuvalmentajien kanssa selvä työnjako

Päävalmentaja Mika Hartosen harteilla on ollut joukkueen kasaaminen. Aisaparinsa Harri Mannonen on huolehtinut puolestaan parketilla siitä, että pelaajat ovat harjoitelleet laadukkaasti. Tommi Löfström vastaa siitä, ettei fysiikka petä kauden aikana.

— Sovimme Harrin (Mannonen) kanssa tällaisesta työnjaosta kesän ajaksi. Toki olen ollut treeneissä mukana ja yhdessä asioista keskustellaan.

— Fysiikkaharjoittelu on Tommin (Löfström) ansiosta entistä paremmalla mallilla.

Hartosen mukaan Kouvottarien pelaajien yhteinen nimittäjä on urheilullisuus.

— Tulevalla kaudellakin menemme kentällä kovaa. Siitä en suostu luopumaan.

Lumikki Haaja

Monipuolinen Ulriikka Nuolikoski jatkaa Kouvottarien riveissä.

— Sen takia pelaajien taso ja pelaajien määrä pitää olla riittävä. Meidän pelaajamme ovat hyvässä kunnossa, ja heillä kaikilla on kova halu mennä eteenpäin.

Hartonen sanoo, ettei alkavan kauden sijoitustavoitteesta ole vielä puhuttu.

— Viime kaudella olimme nousijajoukkueena play off -otteluissa. Nyt tiedämme sarjasta enemmän. Lähtökohta on erilainen kuin vuosi sitten.

— Joukkue ja valmennusjohto on luottavainen tämän jutun suhteen, Hartonen tuumaa.

Kouvolan yleisö otti heti omakseen

Paikallinen urheiluväki otti Kouvottaret omakseen menneellä kaudella. Kouvottarien kotiotteluita seurasi keskimäärin 382 katsojaa, joka oli naisten Korisliigassa korkein lukema yhdessä Hyvinkään Pontevan kanssa.

Kouvottarien kevään ainoassa pudotuspeliottelussa Espoo Unitedia vastaan Mansikka-aholla oli lähes 550 katsojaa.

Kouvottarien harjoituspelit

13.9. Catz—Kouvottaret, Lappeenrannassa

19.9. Kouvottaret—Catz, Kouvolassa

23.9. harjoitusottelu Pajulahdessa

24.9. harjoitusottelu Pajulahdessa

Kouvottarien sarja alkaa 30. syyskuuta kotiottelulla Vimpelin Vetoa vastaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.