Kaupunkipyörien vuokraus on jatkumassa tulevana kesänä Kouvolassa — Pyöriä tulisi kaupunkiin vähintään 40

Asukkaat ja matkailijat voisivat vuokrata menopelejä toukokuun alusta syyskuun loppuun asti Kouvolassa.

Sonja Ovaskainen

Kaupunkipyörät otettiin Kouvolassa ja Kotkassa käyttöön kesällä 2018.
Kaupunkipyörät otettiin Kouvolassa ja Kotkassa käyttöön kesällä 2018.

Kaupunkipyörät ovat tulossa vuokrattaviksi myös tulevana kesänä Kouvolassa. Vuokra-aika olisi toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tarjolle tulisi vähintään 40 polkupyörää.

Kouvolan kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää asiasta tiistaina.

Kaupunkipyörät otettiin Kouvolassa ja Kotkassa käyttöön kesällä 2018. Kumpaankin kaupunkiin tuli tuolloin 35 vuokrapyörää asukkaiden ja matkailijoiden käyttöön. Pyöräpalvelua jatkettiin viime kesänä.

Kaupunkipyörät ovat olleet Kouvolan ja Kotkan yhteishankinta. Yhteistyökumppanina on vuokraustoiminnasta vastaava yritys KaaKau.

Kilpailutettuun kaupunkipyöräpalveluun sisältyi optiovuosi 2020. Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva ehdottaa konsernijaostolle, että kaupunki hyödyntää sen ja hankkii palvelun toukokuun alusta syyskuun loppuun 2 500 euron kuukausihintaan.

Koko Kymenlaaksossa pyörillä tehtiin vuonna 2019 yli 10 000 matkaa.

Koko Kymenlaaksossa pyörillä tehtiin vuonna 2019 yli 10 000 matkaa. Kuukausittain pyörien käyttö vaihteli vajaasta 700 matkasta reiluun 2 500 matkaan.

Vilkkaimpia kuukausia olivat heinä-, elo- ja syyskuu.

Kaupunkipyörän saa käyttöönsä avaamalla älylukon puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Kun pyörää ei enää tarvitse, sen voi palauttaa eri puolilla kaupunkia sijaitseviin pyöräparkkeihin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset