Torstaina oli kevään toistaiseksi lämpimin päivä, Kemiönsaaressa mitattiin 19,3 astetta — Myös Kouvolassa tuli toistaiseksi korkein lukema 17,3 astetta

Ensi viikolla lämpenee entisestään ja 20 astetta mennee rikki.

Vesa Vuorela

Torstaina rikottiin monin paikoin tämän kevään lämpöennätyksiä.
Torstaina rikottiin monin paikoin tämän kevään lämpöennätyksiä.

Torstai on ollut kevään toistaiseksi lämpimin päivä. Korkeimmat lukemat 19,3 astetta mitattiin neljän maissa iltapäivällä Kemiönsaaressa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman.

Myös Kouvolassa mitattiin torstaina kevään toistaiseksi korkeimmat lämpötilat. Utissa mittari näytti 16,4 ja Anjalassa 17,3 astetta.

Bergmanin mukaan pieni matalapaine imaisee pohjoisesta pilveä päälle perjantaina ja lämpötilat hieman torstain lukemista laskevat.

— Ylin lämpötila saattaa silti hivotella viittätoista asetta. Lauantai on hieman viileämpi päivä ja lämpötilat laajalti parisen astetta perjantaisia alemmat.

Siitä sää lähtee jälleen selkenemään ja lämpenemään. Sunnuntai ollaan Bergmanin mukaan vielä parin aiemman päivän lukemissa, mutta maanantaina voi jälleen 15 astetta mennä rikki.

— Ennusteiden mukaan ensi viikolla lämpenee päivä päivältä. Ei ole ollenkaan mahdotonta, että 20 astetta menee rikki siellä, missä lumet ovat kokonaan ehtineet sulaa.