Kouvolassa päällystetään 13 kilometriä tietä kesän aikana — Katso kohteet kartoilta

Päällystyksiin on varattu miljoona euroa. Töiden on tarkoitus valmistua elokuun loppuun mennessä.

Sonja Ovaskainen

Kouvolassa päällystetään kesän aikana sekä huonoon kuntoon päässeitä että äskettäin rakennettuja katuja. Arkistokuva.
Kouvolassa päällystetään kesän aikana sekä huonoon kuntoon päässeitä että äskettäin rakennettuja katuja. Arkistokuva.

Teiden uudelleenpäällystystyöt on aloitettu Kouvolassa. Tavoitteena on saada urakat valmiiksi elokuun loppuun mennessä.

Päällystyksiin varattiin kaupungin talousarviossa miljoona euroa. Työtä tehdään kaikkiaan 22 kohteessa, jotka ovat Elimäentietä lukuun ottamatta vanhan Kouvolan ja Kuusankosken alueella.

Juha Rika

NETTI - Kouvola - Kouvolan päällystyskohteet 2019-01.jpg

Päällystystä uusitaan ennen kaikkea vilkasliikenteisimmissä kohteissa eli ensimmäisen hoitoluokan pääväylillä ja kokoojakaduilla sekä jalankulku- ja pyöräteillä.

— Kohteissa vanha päällyste on urautunut, kulunut ja painunut. Urat korjataan yleensä niin, että pohja tasataan ja päälle vedetään uusi päällystelaatta, kaupungin tiemestari Pekka Ahoniemi kertoo.

Uria on korjattu jo jonkin aikaa Kuusaantiellä Vaakunan risteyksen tuntumassa. Ahoniemi mainitsee, että korjattu päällyste kestänee 3—5 vuotta tieosuuden liikennemäärillä.

Juha Rika

NETTI - Kouvola - Kouvolan päällystyskohteet 2019-03.jpg

Kallein päällystyskohde on Elimäentie Inkeroisten sillan ja Anjalan kirkon välillä. 1,2 kilometrin osuuden kustannus on 109 200 euroa.

Ohjelmassa on yhteensä 12,7 kilometriä uudelleenpäällystettäviä katuja ja kevyen liikenteen väyliä. Kohteilla on pinta-alaa noin 101 000 neliömetriä.

Lisäksi kaupungin listalla on 39 paikkaa, joissa päällystetään aiemmin korjattuja tai äskettäin rakennettuja katuja. Kohteita on kaikkien entisten kuntien alueella. Töitä niiden parissa jatketaan lokakuun lopulle.

— Muun ohessa asfalttia myös korjataan pitkin kesää niin kauan kuin lämpöä on riittävästi työn tekemiseen. Näihin paikkauksiin menee vuosittain noin 150 000—200 000 euroa, Ahoniemi sanoo.

Juha Rika

NETTI - Kouvola - Kouvolan päällystyskohteet 2019-02.jpg

Kaupungilla varaudutaan myös päällystämään matkakeskuksen aluetta 5 000 neliömetrin verran. Päällystykset toteutetaan täysimittaisesti, mikäli asemanseudun uudisrakentamissuunnitelmat eivät toteudu lähivuosina. Jos suunnitelmat päätetään toteuttaa, päällystystä tehdään tässä vaiheessa vain sen verran, mitä asfaltin kunto edellyttää.

Luetuimmat