Lasipalatsin myynti jäädytetään vuodeksi:”Ennakkomarkkinointi alkaa uudelleen vajaan vuoden päästä alkutalvesta”

Vuosia viritetyn ydinkeskustan kerrostalokohteen markkinointiin otettiin vuoden aikalisä.

Katja Juurikko

Lasipalatsin katolla olevassa kyltissä kerrostalon arvioitiin valmistuvan vuoden 2017 lopussa.
Lasipalatsin katolla olevassa kyltissä kerrostalon arvioitiin valmistuvan vuoden 2017 lopussa.

Kerrostalon rakennustöiden käynnistyminen Lasipalatsin päälle ei ota ilmaa siipiensä alle.

— Lasipalatsi-hanke on pantu jäihin. Sen ennakkomarkkinointi alkaa uudelleen vajaan vuoden päästä alkutalvesta, Salpausselän rakentajien, SSR Groupin, toimitusjohtaja Tapani Pöyry sanoo.

Pöyryn mukaan kohteeseen ei kertynyt riittävästi ennakkovarauksia. Hän ei muista, mikä oli Lasipalatsin varausaste. Rakennuspäätöksen siirtyminen ei lisää luottamusta uudiskohteen ennakkovaraajien keskuudessa.

Kouvolan Sanomissa aiemmin julkaistujen juttujen mukaan varaustilanne oli SSR:n mukaan riittävä jo vuoden 2016 loppupuolella. Kerrostalon rakentaminen Manskille on varmistunut lopullisesti kohteen kerättyä riittävän määrän ennakkovarauksia, SSR:n edustaja kertoi joulukuussa 2016.

Taloon suunnitteluista 56 asunnosta yli puolet oli senhetkisten tietojen mukaan varattu.

"Viranomaisprosessi ei vaikuta SSR Groupin tai sen alueyhtiöiden liiketoimintaan"

Pöyry sanoo, että yhtiö odottaa uutta nousua Kouvolassa, mutta nyt sellaista ei ole hänen mielestään näköpiirissä.

— Kouvola ei ole tällä kertaa riittävän vetovoimainen paikka, valitettavasti.

Tammikuussa kerrottiin, että kuusikerroksisen asuinkerrostalon rakennustöiden piti alkaa tulevana syksynä. Kiinteistön omistajaa edustava Kai Rauhamäki arvioi tuolloin, että kohteen aloittamista on viivästyttänyt rahoituksen puute.

Lasipalatsin liiketilojen korjaustyöt on tehty jo aiemmin. Perustuksia on vahvistettu niin ikään sitä silmälläpitäen, että se kestää kerrostalon rakentamisen.

Vuoden alussa uutisoitiin myös, että urakasta vastaavasta Salpausselän Rakentajat Oy:stä on tehty tutkintapyyntö poliisille. Verohallinto pyysi Hämeen poliisilaitosta tutkimaan, onko SSR:n vastuuhenkilöt syyllistyneet veropetokseen tai törkeään kirjanpitorikokseen vuosina 2015—2016.

Yhtiön verkkosivuilla kommentoitiin esitutkintaa maaliskuun 8. päivänä.

— Käynnissä oleva viranomaisprosessi ei vaikuta SSR Groupin tai sen alueyhtiöiden liiketoimintaan. SSR Group suhtautuu esitutkintaan vakavasti ja toivoo, että asia saadaan selvitettyä pikimmiten.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut