Asuntomessujen ympäröiviä teitä on nyt entistä helpompi taittaa jalan — Kymijoen ulkoilureitin osuus Korian sillalta Alakylän laavulle avautui

Reitin keskiviikkona valmistunut kilometrin pituinen osuus avaa oikotien keskustasta asuntomessuille reippaileville.

Noora Vilamaa

Kymijoen ulkoilureitin uusin osuus kulkee Korian sillalta Alakylän laavulle.
Kymijoen ulkoilureitin uusin osuus kulkee Korian sillalta Alakylän laavulle.

Korian sillalta Alakylän laavulle vievä ulkoilureitti on nyt valmis. Periaatteessa Kouvolan keskustasta voi siis kävellä Pioneeripuistoon Saarelan ja Lepolan kautta oikaisten.

Alkuviikosta työmaakyltit estivät vielä pääsyn Korian sillan alle ulkoilureitin juureen. Kouvolan kaupungin toimistoinsinööri Essi Noran mukaan 25 kilometriä pitkän reitin uusin jatke oli käytännössä saatu valmiiksi jo ennen asuntomessuja. Juuri ennen messuavajaisia pidetyssä vastaanottokatselmuksessa päätettiin reitille tehdä vielä viimeinen silaus, jonka urakoitsijat suorittivat loppuun siistimistyönä keskiviikko-iltapäivänä.

Nyt muuten valmiilta pätkältä puuttuvat vain opastaulujen opasteet, eikä Nora osaa vielä arvioida, milloin ne saapuvat.

— Emme kaavailleetkaan opasteiden saapumista reitille vielä täksi ajankohdaksi, sillä tilaamme kaikki reittiopasteet samassa erässä. Mukana tulevat siis opasteet myös niille Kymijoen ulkoilureitin pätkille, joiden rakentamista ei ole vielä aloitettu.

Neljä reitinosaa puuttuu

Seuraavaksi rakennettavan Rantakulmasta Niskalaan kulkevan osuuden suunnitelma oli julkisesti nähtävillä kaupungin sivuilla heinäkuun 3. päivästä tämän viikon keskiviikkoon saakka. Suunnitelmasta jätetyt muistutukset ja palaute siirtyvät elokuussa teknisen lautakunnan käsittelyyn.

Lamminrannan ja Aholanmäen osuuksia voidaan alkaa rakentaa vasta rakennussuunnitelman valmistuttua. Suunnitelma on todennäköisesti valmis vuoden 2020 alkupuolella. Koko ulkoilureitin on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Reitin tarkoituksena on lisätä rannan virkistyskäyttöä ja viihtyvyyttä — Essi Nora

Alakylän laavulta Pyteränojalle ensi syksynä jatkettavasta osuudesta julkaistiin suunnitelma kesällä 2018. Suunnitelman palautteesta kävi ilmi, että joitakin Alakylän asukkaita huoletti reitin rakentaminen heidän tonttiensa läheisyyteen.

— Yritämme tietenkin aina neuvotella asioista asukkaiden kanssa ja pyrimme molemminpuoliseen vuorovaikutukseen, jotta kaikki olisivat mahdollisimman tyytyväisiä, Nora kommentoi.

Tähän mennessä rakennetut osuudet ulkoreitistä ovat Noran mukaan saaneet hyvän vastaanoton. Reitin tarkoituksena on lisätä rannan virkistyskäyttöä ja viihtyvyyttä, hän painottaa.

Sonja Ovaskainen

Kyminjoen varrelle rakennettava ulkoreitti valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä.
Kyminjoen varrelle rakennettava ulkoreitti valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut