Sippolan ja Liikkalan kyläläiset eivät alistu kaupungin tahtoon — Taistelu Pien-Liikkalantien puolesta jatkuu hallinto-oikeudessa, sanoo tienvarren asukkaita edustava Riikka Vitakoski

Pien-Liikkalantien kunnossapidon lopettamisesta tehdyt oikaisuvaatimukset eivät tehonneet kaupunginhallituksessa. Taistelu jatkuu hallinto-oikeudessa.

Jyri Turunen

Pien-Liikkalantien alueella asuvat eivät tyydy Kouvolan kaupunginhallituksen päätökseen lopettaa tien kunnallinen kunnossapito. Vireillä on valitus hallinto-oikeuteen. Arkistokuva.
Pien-Liikkalantien alueella asuvat eivät tyydy Kouvolan kaupunginhallituksen päätökseen lopettaa tien kunnallinen kunnossapito. Vireillä on valitus hallinto-oikeuteen. Arkistokuva.

Pieni kyläseutu Kymenlaaksossa aikoo jatkaa kamppailuaan tiensä kunnossapidon puolesta.

Sippolassa ja Liikkalassa ei tyydytä Kouvolan kaupunginhallituksen säästösyistä tehtyyn päätökseen lakkauttaa kyliä yhdistävän Pien-Liikkalantien kunnossapito.

Päätös tarkoittaa, että pahasti rapistuneen tien kunnossapito kustannuksineen siirtyy yksityistien tienhoitokunnalle.

Synnyinkylällään Sippolassa edelleen paljon aikaa viettävä oikeustieteen kandidaatti Riikka Vitakoski ei hyväksy oikaisuvaatimusten hylkäämistä, kuten eivät monet muutkaan kyläläiset.

Lakiasioiden tuntemuksensa takia Vitakoski on valikoitunut ajamaan asiaa. Hänen mielestään kaupungin virkamiesten vastauksissa ja esityksessä oli tarkoitushakuisesti virheitä sekä asioiden vääristelyä.

Kaikki kivet käännetään ja kortit katsotaan

Vitakosken mukaan seuraava vaihe taistelussa on valitus kaupungin päätöksestä hallinto-oikeuteen.

— Esimerkiksi vakituisesti asuttujen kiinteistöjen määrä on mielestäni ilmoitettu väärin. Siten tien yleistä merkitystä on vääristelty.

Vitakoski sanoo uskovansa kyläläisten mahdollisuuksiin hallinto-oikeudessa.

Hänen mukaansa kaupunginhallitukselle tehdystä esityksestä huomasi, että kaupunki on panostanut sen tekemiseen.

— Lakimies on tehnyt paljon töitä. Siellä on kuitenkin monta kohtaa, joihin tulemme tarttumaan valituksessamme.

Vitakoski vakuuttaa, että taistelu viedään niin sanotusti päätyyn saakka.

— Tulemme käymään läpi kaikki oikeuskeinot oikeudenmukaisen ratkaisun saamiseksi. Uskon, että meillä on riittävät perusteet kaupungin päätöksen kumoamiseksi.

Kaupunki sanoo, ettei laki velvoita

Kouvolan kaupunginhallitus hylkäsi maanantaina Pien-Liikkalantien kunnossapidon lopettamisesta tehdyt yli 50 oikaisuvaatimusta.

Oikaisuvaatimuksen tekijöiden mielestä vapaapalokunnan ja Liikkalan linnakkeen sijainti Pien-Liikkalantien varrella, tien käyttö koulukuljetuksiin, sen historiallinen merkitys ja kuntalaisten tasa-arvoinen kohtelu ovat perusteita, joiden vuoksi kaupungin pitäisi jatkaa yksityistien kunnossapitoa.

Kaupunki muistutti vastauksessaan, ettei sillä ole lakisääteistä velvollisuutta hoitaa ja kunnossapitää yksityisteitä.

Tekninen lautakunta on käyttänyt sille kuuluvaa harkintavaltaa päättäessään kriteerit, joiden perusteella kaupunki ottaa hoitaakseen osan yksityisteistä, päätöksessä todetaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset