Pilaantunutta ruokaa tarjonneen kouvolalaisravintolan työntekijöille tuomiot — Ravintolan keittiöstä löytyi tarkastuksessa homeista ruokaa

Kaksi miestä sai ehdolliset vankeustuomiot ja yksi sakkorangaistuksen.

Moises Garibay

Pilaantunutta ruokaa tarjonneen kouvolalaisravintolan työntekijöille tuomiot — Ravintolan keittiöstä löytyi tarkastuksessa homeista ruokaa

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut kouvolalaisen ravintolan kolme työntekijää terveysrikoksesta. Määräysten vastaisesti säilytetyt elintarvikkeet olivat aiheuttaneet seitsemälle ravintolassa syöneelle asiakkaalle ruokamyrkytyksen syyskuussa 2017.

Ruokamyrkytysten jälkeen Kouvolan kaupungin terveysvalvonta teki ravintolaan tarkastuksen. Siinä havaittiin muun muassa, että keittiön kylmiössä oli säilytetty pilaantuneita elintarvikkeita ja muun muassa sulatettuja katkarapuja sekä raakaa ja kypsää lihaa. Tarkastuksessa löytyi myös esimerkiksi homeisia kananpaloja ja homeista jugurttikastiketta.

Keittiössä ei ollut lainkaan jäähdytykseen soveltuvaa kylmälaitetta. Alakerran jääkaappi oli rikki, mutta siellä säilytettiin juustoja. Keittiön pinnat olivat likaisia, elintarvikkeita käsitelleellä henkilöllä ei ollut asianmukaista suojavaatetusta eikä keittiön käsienpesupisteessä ollut saippuaa eikä paperia.

Tarkastuksessa otettiin lihoista ja riisistä näytteitä, jotka laboratoriotutkimuksen perusteella sisälsivät selvästi ohjearvon ylittäviä bakteeripitoisuuksia. Ravintola määrättiin suljettavaksi. Samassa liikehuoneistossa toimii nykyisin toinen ravintola.

Syytettyinä olleet miehet myönsivät ravintolassa tehdyt virheet, mutta sanoivat, etteivät olleet toimineet tahallisesti. Oikeus päätyi pitämään kahden miehen menettelyä tahallisena. Ensimmäinen heistä oli työskennellyt kokkina ja toiminut yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Toinen oli yrittäjän asemassa ja työskenteli tarjoilijana. Kolmas oli ollut toimitusjohtajaan rinnastettavassa asemassa eikä hänen katsottu välttämättä tietävän ravintolan puutteista. Oikeus katsoi hänen syyllistyneen törkeään huolimattomuuteen.

Kaksi miehistä tuomittiin 20 päivän ehdollisiin vankeusrangaistuksiin, joiden koeaika päättyy 28.2.2020. Kolmannelle tuomittiin 50 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa 1 350 euroa. Lisäksi miesten on maksettava viidelle ruokamyrkyksen saaneelle asianomistajalle korvauksia yhteensä 690 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisätty maininta siitä, että samassa liikehuoneistossa toimii nykyisin toinen ravintola kello 12.03.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut