Kouvolalainen kansanedustaja Sheikki Laakso esittää lisätalousarvioon 190:tä miljoonaa euroa — Jätti aloitteen Kotkan ja Kouvolan välisen valtatien parantamisesta keskikaidetieksi

Lauri Vuorenmaa

Valtatie 15:llä liikkuu runsaasti raskasta kalustoa.
Valtatie 15:llä liikkuu runsaasti raskasta kalustoa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso on jättänyt eduskuntaan aloitteen valtatie 15:n kunnostamiseksi. Hän esittää, että Kouvolan ja Kotkan välinen tieosuus rakennettaisiin nelikaistaiseksi keskikaidetieksi. Hankkeeseen pyydetään 190 miljoonan euron määrärahaa.

Laakso perustelee tien parannuksen tarvetta valtatien suurilla liikennemäärillä ja raskaan liikenteen kasvavalla osuudella.

Jopa viidennes raskasta liikennettä

Aloitteessa kerrotaan, kuinka raskaan liikenteen osuus valtatie 15:llä on jopa 20 prosenttia tieosuuden liikennemääristä. Aloitteessa arvellaan Kouvolan Kullasvaaran RRT-terminaalin ja Kiinan-junaliikenteen kasvattavan raskaan liikenteen määrää kohti Haminan-Kotkan satamaa entisestään.

Tien parannusta Laakso perustelee lisäksi muun muassa kasvaneella ambulanssiliikenteellä ja mahdollisilla ambulanssiliikenteen ongelmilla tulevien MotoGP-kilpailujen aiheuttamien ruuhkien takia.

Aloitteessa kerrotaan, kuinka vuosina 2013—2017 tiellä on tapahtunut 150 onnettomuutta, joista 46 johti henkilövahinkoihin.

— Tuskin, jos koskaan, on yhteenkään tiehen kohdistunut näin monta eri haastetta samaan aikaan, Laakso kirjoittaa aloitteessaan.

Luetuimmat