Ratamokeskuksen rakennuslupa lautakunnassa keskiviikkona — Nouseeko rakennuspaikan soveltuvuus jälleen keskusteluun?

Puheenjohtaja Risto Kuisma arvioi, että keskuksen rakentaminen on tosiasia. Kaupunginhallituksen edustajana lautakunnassa istuva Kimmo Jokiranta sanoo, että avoimia kysymyksiä on paljon. Jokirannalla on lautakunnassa vain puheoikeus.

Havainnekuva: AW2-arkkitehdit

Ratamokeskuksen on määrä valmistua vuoden 2021 alussa.
Ratamokeskuksen on määrä valmistua vuoden 2021 alussa.

Ratamokeskuksen rakennuslupa on edennyt poliittiseen päätöksentekoon. Asia on Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunnan käsittelyssä ensi viikon keskiviikkona.

Perjantaina julkistetun lautakunnan esityslistan mukaan rakennusluvan myöntämisen edellytykset täyttyvät.

Jos rakennuslupa myönnetään, työt on aloitettava kolmen vuoden kuluessa siitä, kun lupa tulee lainvoimaiseksi. Työn on oltava valmis viiden vuoden kuluttua luvan lainvoimaiseksi tulemisesta.

Rakennustöiden on määrä alkaa ensi vuoden keväällä. Valmista on suunnitelmien mukaan vuonna 2021.

Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Risto Kuisma (sd.) arvioi, että Ratamokeskusta ja ennen kaikkea sen rakennuspaikkaa seuranneesta repivästä keskustelusta on päästä jo eroon.

— Lautakunnassa ei taida olla yhtään samaa jäsentä kuin mitä oli viime kaudella. Ratamosta on jo niin monta päätöstä tehty ja suunnitelmia tehty niin pitkään, että keskus on tosiasia.

Kuisma sanoo saaneensa esityslistan torstai-iltana.

— Minulla ei ole näillä näkymin mitään huomautettavaa. Tosin en ole yksityiskohtaisesti vielä esityslistaan tutustunut. Teen sen viikonlopun aikana.

Lautakunnassa kaupunginhallituksen edustajana istuva Kimmo Jokiranta (kesk.) puolestaan arvelee, että asiassa on yhä paljonkin pyöriteltävää.

— Rakennuslupa on nyt ensimmäistä kertaa tulossa lautakuntaan. Kysymyksiä on paljon, samoin kuin vastuuasioita. Mistä kaupunki on vastuussa siinä tapauksessa, jos täyttömaan päälle rakennettu rakennus alkaa sortua? hän kysyy.

Jokirannalla on lautakunnan kokouksessa puheoikeus. Hän arvelee, että hänen ei tarvitse oikeuttaan käyttää rakennuspaikka-asiassa.

— Eivätköhän lautakunnan jäsenet ole asiasta tietoisia. Tämä ei ole mikään mielipideasia. Kylmät faktat puhuvat.

Luetuimmat